Weekendje Kampen

Een weekendje Kampen: wat te doen?

Citytrips. Kun je er geen genoeg van krijgen? Dan heb je vast de meeste steden in Nederland al eens bezocht. Je bent op zoek naar een nieuwe stad om een bezoekje aan te brengen. Tussen alle steden in Nederland zie je ook Kampen staan. Sla deze vooral niet over! Waarom? Dat leggen we je uit in deze blog.

Bezichtig de ‘’Nieuwe Toren’’

In Kampen vind je een ruim drie eeuwen oud rijksmonument genaamd de “Nieuwe Toren’’. Prachtig om te bewonderen vanuit één van de oude steegjes, maar natuurlijk nog mooier om te bezichtigen. De toren is te beklimmen of te bezichtigen op afspraak. Op speciale feestdagen is de Nieuwe Toren zelfs geopend. Nog niet spannend genoeg? Kies er dan voor om een spannend spel te spelen, want de toren is ook een escaperoom.

Bezoek één van de binnentuinen

Ben je dol op de natuur? Dan mag een bezoekje aan één van de binnentuinen in Kampen niet ontbreken. De sfeervolle binnentuinen kun je bezichtigen. Maar nog fijner is om hier lekker op het terras plaats te nemen en te genieten van de rust. Dit kan bijvoorbeeld bij het restaurant MaGreet. De kinderen kunnen lekker spelen in de zandbak terwijl jij lekker geniet van een kopje koffie in de zon.

Struin de winkels af

Ook wanneer je van shoppen houdt, ben je in Kampen op de juiste plek. In de gezellige binnenstad kun jij de winkels afstruinen op zoek naar dát koopje waar je zo lang naar op zoek bent. Tussen het winkelen door genieten van kopje koffie met gebak? Ook dat is mogelijk op één van de gezellige terrassen in de binnenstad. Dol op Markten? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de markt op maandagochtend.

Maak een stadswandeling langs prachtige monumenten

Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in Kampen. In de hanzestad treft u prachtige monumenten die zeker het bezoek waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Koornmarktspoort. De oudste poort van Kampen en dateert uit de 14e eeuw. Loop onder de poort door en je waant je in de Middeleeuw. Dit geldt hetzelfde voor de Broederspoort en de Cellebroederspoort die in 1465 is gebouwd.

De perfecte uitvalsbasis voor een weekendje Kampen is Hotel Zalkerbroek. Dit hotel heeft een gunstige ligging aan de N50.