Eerste hulp bij hoarding: woning ontruiming

Een te vol huis kan iedereen overkomen. Vaak raakt je huis na jaren voller en voller tot je denkt: het kan zo echt niet verder. Nu moet er echt iets gebeuren. Maar wat? Woning ontruiming, is dat een optie? Je wil je huis opruimen maar je hebt geen idee hoe je dit aan moet pakken en waar te beginnen. Wat doe je weg, en wat ga je houden? en wie kan je helpen met het afvoeren van al die overbodige spullen? Er zijn diverse methoden om dit aan te pakken en gelukkig kun je hulp krijgen bij het leeghalen van je woning wanneer het nodig is. 

Opruimen volgens Japanse wijze

Je huis opruimen is niet altijd eenvoudig. Zeker niet wanneer je huis te vol is geraakt door jaren en jaren verzamelen. Als je in de loop der tijd te veel spullen hebt verzameld dan kan het heel goed zo zijn dat je simpelweg door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je het gevoel dat er iets moet gebeuren maar je weet niet waar je moet beginnen? Dan kan de methode van Marie Kondo je helpen. 

move

Marie Kondo techniek

Deze opruimgoeroe weet als geen ander hoe je een huis op moet ruimen. Zij heeft van opruimen zelfs een soort wetenschap gemaakt en schrijft er boeken over die wereldwijd verkocht worden. Ze heeft zelfs haar eigen televisieprogramma. Haar methode biedt houvast voor iedereen die niet weet waar te beginnen. Het is aan te raden haar boek te lezen maar de kern van haar methode is: geeft een object je geluk? Word je er blij van? Als het antwoord ja is dan mag je het houden. Is het antwoord nee, dan gaat het item de prullenbak in. Om al die weggegooide spullen af te voeren kun je de hulp inschakelen van een bedrijf voor woningontruiming. Zij voeren alles voor je af!