Eiken gebinten, wat zijn dat?

Eiken gebinten zijn pen-gat verbindingen. Dat wil zeggen dat eikenhouten balken verbonden zijn met elkaar middels authentieke houtverbindingen. Hierdoor zijn de eiken gebinten een stevige constructie en kunnen ze zwaar belast worden.

Waarom eiken gebinten?

Eiken gebinten zijn erg rustiek en geven een prachtige uitstraling aan de ruimte. Ze zijn duurzaam, tijdloos, hebben een natuurlijke uitstraling en geven bovendien erg veel sfeer. De gebinten zijn ideaal te gebruiken voor diverse ruimtes. In je woning, bedrijf, schuur of misschien wel boerderij geven de eiken gebinten die prachtige authentieke natuurlijke sfeer. Het woonplezier wordt vergoot door de luxe uitstraling van het mooie hout.

Exclusief oud-eikenhout

Er is divers door eigenhout te gebruiken, het liefste hout wat al ouder is zodat het niet krom gaat trekken of vervormen met de tijd of onder diverse weersomstandigheden. Oud eikenhout van soms wel 400 jaar oud wordt gebruikt. Dit oude materiaal zorgt voor een hele bijzondere sfeer en past vaak in iedere woonstijl waarbij de oude eikenhout echt veel sfeer en karakter brengt en je interieur naar een hoger niveau tilt. Door het gebruik van deze ouden eikenhouten gebinten creër je een absolute meerwaarde voor je huis en zal je hier nog lang plezier van hebben.

Herbruikbare gebinten gebruiken

Vaak is het ook heel goed mogelijk om oude (antieke) gebinten te hergebruiken uit gebouwen waar het niet meer wordt gebruikt.
De gebinten worden dan zorgvuldig nabewerkt zodat de authentieke houtverbindingen opnieuw gecreëerd kunnen worden voor een nieuw project. Zo zijn eiken gebinten niet alleen heel mooi maar ook duurzaam!

Advies op maat

Omdat het realiseren van een project met eiken gebinten best wel precisie werk kan zijn is het belangrijk dat je professioneel advies krijgt. Ieder project is uniek en de gebinten moeten daarvoor op maat worden gemaakt. Door de ambachtelijke manier van het gebruik van de gebinten is het mogelijk om trappen, bergingen, daken, gevels of zelfs hele bijgebouwen te realiseren.
Het is ook heel goed mogelijk je huis of pand uit te breiden met een overkapping of veranda bijvoorbeeld.

Kortom; met eigenhouten gebinten maak je van je ruimte een gezellige unieke plek!

Geef een reactie