Eindelijk weer de tuin in

We zitten allemaal verplicht binnen, werken vanuit huis en de enige beweging die we meemaken is vaak de wandeling van de voordeur naar de lokale supermarkt. Maar het enige echt positieve aan dit alles, is dat we nu goed gebruik kunnen maken van het heerlijke weer. De dagelijkse tocht naar je werk is nu slechts een paar stappen naar je laptop, en dat zorgt ervoor dat je meer tijd hebt om te genieten van de opkomende lente.

Met een beetje geluk heb je ook in de stad een mooi appartement met tuin of terras. En dit is dan ook hét moment om deze een flinke beurt te geven, opnieuw in te richten met nieuwe meubels en planten, en volop te genieten van het verplicht thuis zitten. Drie tips om jouw tuin lente-klaar te maken!

Schoonmaken

Ondanks het gebrek aan sneeuw deze winter, is zo’n natte en koude periode altijd funest voor je tuin of terras. Tijd dus om de boel weer op orde te brengen. Als je tegels of vlonders hebt op je terras, is het een goed idee om met een hoge drukspuit al het vuil eraf te spuiten. Zeker vlonders kunnen ook erg glad worden als je deze niet goed behandeld.

Je tuin zelf kan waarschijnlijk wel een goede hark en schoffel gebruiken. Al het onkruid kan eruit! Trek handschoenen aan, en trek het onkruid met wortel en al uit de grond. Zo voorkom je dat deze snel teruggroeien.

Nieuwe meubelen

Als je nog plastic klapstoeltjes die je van je grootmoeder hebt gekregen hebt staan, is dit het moment om deze bij het grofvuil te zetten. Investeer in een mooie tuinset, en je kan er deze lente en zomer volop van genieten. Een bezoek aan de tuinwinkel wordt nu afgeraden, maar een tuintafel kopen online is helemaal niet moeilijk. Met de afbeeldingen en afmetingen krijg je een heel goed idee hoe deze zal staan in je tuin of terras. Het is een goed idee om toch altijd even alles uit te meten, om zo een goed beeld voor jezelf te schetsen dat het er goed uit komt te zien.

Ook nieuwe zitmeubelen mogen er best wezen. Ook online kan je gemakkelijk een voordelige tuinbank bestellen zonder al te veel moeite. Vergeet niet om een paar nieuwe bijpassende kussens erbij te bestellen. Zo kan je ook weer comfortabel de tuin in.

Geniet

Als je tuin op orde is, moet je ook je rust kunnen pakken. Met thuiswerken val je vaak al snel in de val door acht uur lang achter je laptop te zitten, en pas om half zes eens een ommetje te maken. Maak ook tijdens je werkdag gebruik van je buitenruimte. Heb je een 1-op-1 gesprek, doe dat dan vooral buiten! Zo geniet je ook overdag van je nieuwe, frisse terras of tuin.