alt tekst: Afbeelding van elektrische fiets met lage instap.

Elektrische fiets kopen voor meer comfort

De laatste tijd heb ik steeds meer moeite met de fietstocht naar mijn werk en terug. Ik kom vaker vermoeid thuis en vind het fietsen minder leuk. Ik vind het wel belangrijk om de fiets te pakken, voor mijn conditie en voor het milieu. Als je op fietsafstand van je werk woont is het immers zonde om de auto te pakken. Het zette me echter wel aan het denken, want ik word een dagje ouder. Vrienden van me hadden al een elektrische fiets en hadden me eerder al aangeraden te kiezen voor een elektrische damesfiets. Na wat wikken en wegen besloot ik toch voor een elektrische fiets te gaan. Sindsdien fiets ik een stuk prettiger van en naar mijn werk, zelfs met wind en regen. Hierdoor blijf ik veel langer fietsen dan ik ooit had gedacht. Het is de ideale uitvinding voor senioren die wat hulp kunnen gebruiken bij het fietsen. 

Tips voor een elektrische fiets kopen

Het kopen van een elektrische fiets doe je niet zomaar. Het vereist een investering waar ik zeker over na moest denken. Ik ben langsgegaan bij een plaatselijke fietsenzaak voor meer informatie en heb uiteindelijk een proefrit gemaakt op een elektrische fiets. Het beviel me direct, hoewel ik wel moest wennen aan de snelheid. Een elektrische fiets gaat vele malen sneller dan je verwacht. Er zit een sterke accu op de fiets en de motor is krachtig, waardoor ik bijna zelf niet hoef te trappen. Gelukkig kun je je elektrische fiets wel zodanig instellen dat je precies op de juiste weerstand fietst. Zo kan ik alsnog op mijn elektrische fiets aan mijn conditie werken. Dat vind ik belangrijk. Ik kan zeker aanraden eens een proefrit te maken. Daarbij moet je altijd goed kijken naar de actieradius van de fiets. Hoe groter de actieradius is, hoe langer je accu bij gebruik mee gaat. Omdat ik op enkele kilometers van mijn werk woon heb ik gekozen voor een accu met gemiddelde accuduur, zodat ik geen overbodig zware accu meeneem. Voor een accu met grotere actieradius betaal je immers ook meer. Ik raad dus zeker aan voor de aanschaf van een e-bike te kijken naar de afstand die je ermee wilt afleggen. Zo kun je de kosten in de hand houden. 

Extra opties

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig steeds vaker in luxe uitvoering te koop. Mijn man heeft na mijn aankoop ook een elektrische herenfiets gekocht. We kunnen nu samen op hetzelfde tempo fietstochten maken, wat we beiden erg plezierig vinden. Bij de aanschaf van zijn elektrische herenfiets hebben we meteen een extra accu gekocht zodat we altijd een accu kunnen opladen. Dat doe je heel eenvoudig met de bijgeleverde stekker. De accu is ook prima in de houder op de fiets te klikken. Ik ben blij met onze extra accu en de luxe opties die we op onze fiets hebben gekregen. Zo fiets ik altijd comfortabel. Ik weet zeker dat ik nog jaren plezier heb van mijn elektrische fiets.