Wat is exclusief wonen?

Exclusief wonen is iets waar iedereen van droomt. Maar weet jij eigenlijk wanneer je exclusief woont? Het wordt namelijk vaak geassocieerd met grote villa’s die vrijstaand op een groot stuk grond staan. Omdat deze associatie niet helemaal klopt, gaan wij dieper in op wanneer dit nou wel het geval is. 

De kwaliteit

De kwaliteit van de woning is punt 1. Een verbouwing maakt een woning namelijk al exclusiever omdat je de woning een opfrisbeurt geeft. Daarnaast heeft exclusief wonen ook betrekking op de inhoud van de woning. Denk aan materialen en meubels die een luxe en elegante uitstraling hebben, maar helemaal van hoge kwaliteit zijn. 

Ruimte in huis

Heb jij weleens in een woning gekeken waarbij je eigenlijk verbaast was hoeveel ruimte er in zit? Van de buitenkant hoeft het dus helemaal niet meteen te blijken of een woning exclusief is. Natuurlijk is nieuwbouwwoning die vrijstaand is al enorm exclusief. Maar een grachtenpand in Utrecht hoeft niet per se vrijstaand te zijn maar is wel exclusief om te wonen. Ben je benieuwd naar deze woningen in Utrecht? Grifhorst maak het mogelijk om exclusief te wonen.

Kenmerken

Er zijn een aantal factoren die bepalen of je exclusief woont. Uiteraard heeft het te maken met de waarde van de woning. De volgende onderdelen dragen bij aan de waarde: een zwembad, spa’s, bioscoop, kelder en sauna’s. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat het interieur exclusief is door een kookeiland, smart tv of marmer. Ook een stukje beveiliging komt kijken bij exclusief wonen.

Geef een reactie