tuin

Ga aan de slag met je nieuwe tuin!

De tuin; een plek waar je in de zomer heerlijk wilt genieten van het mooie weer. Maar dan moet je tuin wel in orde zijn. Én dat is nog wel eens een grote klus. Hoe je je tuin inricht is onder andere afhankelijk van de beschikbare ruimte en natuurlijk je eigen smaak. Het is een hele klus om je tuin in te richten. Maar niet getreurd! Deze 3 tips i.s.m. De Houtburcht kunnen je alvast op weg helpen voor een leuke tuininrichting:

Tip 1: Maak de tuin gezellig

Zoals eerder benoemd is het aanleggen van de tuin is een grote klus. Echter, vaak wordt onderschat hoe belangrijk de volgende stap is; het inrichten van de tuin. Je wilt dat je tuin een gezellig plek wordt. Denk bij het inrichten van je tuin goed na over onderstaande elementen.

  • Een groene (fleurige) tuin

Met planten en bloemen creëer jemeteen leven en kleur in je tuin. Dit zorgt direct voor een gezellige en warme uitstraling. 

  • Verlichting

Natuurlijk is verlichting voor buiten een must, maar met de juiste keuze voegt verlichting ook nog eens gezelligheid toe aan je tuin. Denk goed na over de balans van je verlichting!. Zorg voor voldoende sfeerlampen.

  • Decoratie

Decoratie geeft je tuin met een paar kleine aanpassingen een compleet andere uitstraling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaasjes, kandelaars en manden, maar ook een vloerkleed zorgt nét voor dat extra stukje gezelligheid.

Tip 2: Opgeruimd staat netjes

Kom je ruimte tekort? Dan is het laten plaatsen van een blokhut, berging of schuur een zeer goede oplossing. Een blokhut kan heel erg handig zijn voor het opbergen van bijvoorbeeld tuingereedschap en tuinmeubels, fietsen en buitenspeelgoed. Maar ook kan een blokhut (of tuinhuisje) gebruikt worden voor een bar, werkkamer, sauna of buitenkeuken. De mogelijkheden zijn enorm!

Tip 3: Privacy

Hoe leuk de buren ook zijn, je eigen privacy is heel wat waard. Het is daarom goed om direct te kijken naar een schutting, muur of overige erfscheiding. Je maakt het overigens inbrekers ook een stuk lastiger om kostbare goederen bij jou weg te nemen.

Tip 4: Maak gebruik van een specialist

Heb jij nou geen idee waar je moet beginnen? Of heb je liever dat het hele proces van A-Z geregeld wordt? Maak dan gebruik van een specialist. Je weet dan dat het er gegarandeerd uitziet zoals jij het voor ogen hebt!