Ga je nu leasen? Lease dan elektrisch!

De Nederlandse markt vraagt meer en meer naar producten die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. Zo is te zien dat tegenwoordig het overgrote deel van de consument haar aankoopbeslissing laat beïnvloeden door de “groenheid” van de ondernemingen waar ze uit kunnen kiezen. Een goede manier om als onderneming uit te dragen dat je bezig bent met het milieu is je medewerkers faciliteren met een elektrische leaseauto. Op die manier straal je als onderneming uit naar de buitenwereld dat je heel erg bezig bent met vergroening. Daarnaast geef je je medewerkers een tevreden gevoel omdat ook zij bezig zijn met de vergroening van de aarde. 

Voordelen elektrisch leasen

Elektrisch leasen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kost heeft een elektrische auto over het algemeen veel minder brandstofkosten en onderhoudskosten. Daarnaast hoeven werknemers over een elektrische leaseauto veel minder bijtelling te betalen dan ze zouden moeten betalen voor een auto die op een van de traditionele brandstoffen rijdt. Je zult hierdoor je medewerkers met een tevredener gevoel van en naar werk laten reizen. En zoals men weet zullen tevreden medewerkers over het algemeen harder en efficiënter werken! Als laatste zijn er nog verschillende belastingvoordelen rondom het leasen van een elektrische auto. De overheid probeert het elektrisch rijden zoveel mogelijk te stimuleren om aan de verschillende klimaat wetten te voldoen.

Nadelen elektrisch leasen

Het grootste nadeel van elektrisch leasen is dat het een vrij dure aangelegenheid is. Omdat een elektrische auto veel duurder in aanschaf is, zijn ook de kosten die betaald moeten worden voor het leasen van de auto stukken hoger. Als u wel elektrisch wilt leasen maar niet de hoofdprijs wilt betalen, kunt u bijvoorbeeld de Skoda Citigo e IV leasen. Als u wel wat meer geld wilt uitgeven aan de leaseauto kunt u gaan voor de Hyundai Kona electric. Daarnaast kan het voorkomen dat uw medewerkers bijvoorbeeld vergeten de auto op te laden. Het is met een elektrische auto dan niet mogelijk om “de tank even snel vol te gooien”.