Game PC

Gamen alleen voor mannen? Dit zijn echte games voor vrouwen!

Gamen is voor mannen, wordt vaak beweerd. Zo zouden ook de meeste games ontwerpen zijn voor het mannelijke deel van de bevolking. Ja, tuurlijk zullen er vrouwen zijn die games spelen zoals Sims of een Mario spel. Maar vaak worden vrouwen toch ingedeeld in de niet games categorie. Ben jij toch en vrouw die een game op zijn tijd wel kan waarderen? Nog niet zo lang geleden is er een survey onderzoek gedaan naar de verdeling van geslacht per game. Wat blijkt? Er kunnen zeker games gevonden worden die toch wat populairder zijn onder vrouwen dan bij mannen.

Het onderzoek.

Volgens de cijfers rondom de populariteit van het spelen van games. Interessant is dat  bijna de helft van de gamers uit vrouwen bestaat. Dit percentage fluctueert zo tussen de 38% tot 48%. Waarbij de meeste gamers spelen vanwege de actie, sociale graad, iets leren, iets kunnen bereiken, de “story telling” en creativiteit die het spel je mee kan geven.

De populaire games onder vrouwen.

Zo een 70% van de Match 3 gebruikers zijn vrouw. Dit zelfde geld voor de gamers die vaak het genre family/farm sims spelen. 40% van de gebruikers van puzzel spellen en atmosferische verkenning games zijn vrouwen. Ook interactieve dram en MMO’s zitten rond dit percentage. Dit zijn de meest populaire games onder vrouwen. Gekeken naar de minst populaire games, zijn dit toch wel sport games, met maar 2% vrouwelijke gebruikers. Daarnaast zijn tactische schiet spellen, race spellen en ‘first person shooting’ games ook het minst populair.

Eigen ervaring.

Zelf vind ik het leukst om een spel te spelen zoals Sims of Mario. Ik heb verschillende game consoles gehad zoals een nintendo Wii en een playstation. Op dit moment speel ik via de playstation af en toe een Mario spel vooral om dat dit mij de optie geeft om of op de bank te gamen of op bed. Daarnaast ben ik geen die hard gamer en let ik minder op de kwaliteit van de graphics of  de snelheid. Ook speel ik ook weleens op de game PC van mijn broer. Je voelt echt meteen 100% verschil tussen deze twee. Natuurlijk kan ik het niet volledig vergelijken aangezien de games die we spelen helemaal anders zijn. Toch merk je dat alles scherper is, je hoeft minder lang te wachten. Jammer genoeg liggen de kosten hiervan iets hoger, maar voor de echte gamers onder ons kan ik het jullie allemaal zeker aanraden!