Garagedeur vervangen bij een nieuwbouwwoning?

Een garagedeur wordt bij nieuwe koopwoningen standaard opgeleverd, het kost minder geld om na oplevering van een nieuwbouwwoning een garagedeur te leveren. Maar in dit geval is het belangrijk om goed na te denken over de keuze van aanschaf van een garagedeur. Welke keuze je moet maken? Dat vertellen we in dit artikel.  

Welke garagedeuren zijn er? 

Er zijn natuurlijk verschillende types garagedeuren om aan te schaffen in een nieuwbouwwoning. Meest voorkomende typen garagedeuren zijn: roldeuren, openslaande garagedeuren, sectionale garagedeurengaragedeur met loopdeur of juist een kanteldeur. Elk type garagedeur heeft zo z’n voor- en nadelen. Waar de ene garagedeur efficiënt ruimte bespaart in je opslagruimte is de andere garagedeur efficiënt qua openen. Stel voor jezelf dan ook een aantal voorwaarden op waar jouw garagedeur in een nieuwbouwwoning aan moet voldoen.  

Kanteldeur voor roldeur vervangen 

Het kan namelijk voorkomen dat bepaalde garagedeuren juist opslagruimte in de weg zitten. Het sluitingsmechanisme is daarom een belangrijke voorwaarde van je overweging. Een roldeur is handig gezien het feit dat er een bak verwerkt is in de deur waar de roldeur in opgerold kan worden. Dit bespaart een behoorlijk gedeelte van je ruimte in de garage.  

Welke garagedeur wordt het meest gebruikt bij nieuwbouwwoningen 

De garagedeur dat het meest gebruikt wordt bij nieuwe woningen is de kanteldeur. Echter is dit niet altijd de meest efficiënte optie, aangezien je hierdoor geen ruimte meer over hebt voor extra opslag bij het plafond. Dit terwijl veel nieuwbouw garages hebben plaatsgemaakt voor extra plafond ruimte. Een betere optie is dus om de kanteldeur te vervangen voor een roldeur.  

Wat zijn de gemiddelde prijzen van een roldeur 

De prijs van een gemiddelde kanteldeur ligt tussen de €500 á €800 eu. Een roldeur ligt gemiddeld tussen dezelfde prijsrange. In beide gevallen kun je kiezen voor de optie om deze elektrische te laten openen. Deze kosten vallen hierdoor een stuk hoger uit, waardoor een sectionale garagedeur gemiddeld rond de €1100 komt te liggen en dat van een openslaande garagedeur zelfs tussen €3 á €4000 euro. Nu je een keuze hebt kunnen maken tussen specificaties en budget is het zaak om je eisen scherp te stellen en je te gaan oriënteren bij potentiële garage handelaren.  

Geef een reactie