Gave sporten voor de kids

Actief

Ik weet niet zo goed of het aangeboren of aangeleerd is, maar mijn jongens zijn beide vanaf kleins af aan al heel actief. Ze vinden het uitermate vervelend om even stil te moeten zitten, konden vaak een avondmaal op een stoel al niet eens volhouden. Nu ze wat ouder zijn lukt dat onderhand wel (oefening baart kunst, het blijkt maar weer), maar de beweeglijkheid is er altijd ingebleven. We deden ze daarom al op hele jonge leeftijd op sporten, zodat ze even goed konden uitrazen. Gelukkig hebben we ook een huis met tuin, want de tuin gebruiken ze ook met enige regelmaat om zichzelf te vermaken. Balsporten, op hun handen leren staan, hooghouden… elke keer is het een nieuwe verrassing wat ze nu weer aan het doen zijn. Zeker in de zomer, wanneer het wat warmer is, probeer ik ze zoveel mogelijk naar buiten te trappen. Maar wat voor sporten kan je je kids allemaal laten doen zonder dat dit snel verveelt?

Soorten

Mijne zijn altijd al vrij extreem geweest. Hoewel ze voetbal en basketbal leuk vinden om te doen, doen ze liever iets meer bijzondere sporten. Zo hebben wij de jongens onder meer door de jaren heen op de volgende sporten gehad:

  • Mountainbiken. Wij wonen vlakbij de bossen waardoor de kinderen lekker kunnen racen en er genoeg afwisseling en variatie in zit dat dit niet gaat vervelen.
  • Kanoën. Nog een reden om in de natuur te wonen: vaak is hier water aanwezig. Danzij dit water konden onze jongens al op vroege leeftijd lekker met een bootje het water op en paddelen.
  • Zeilen. Zeker op het grote water is dit een hele intensieve en pittige sport. Maar wel heel leuk en je kinderen zullen er snel nieuwe vriendjes mee maken!

Wakeboard

Dankzij deze sessies kwamen we er ook achter dat de jongens enorm fan zijn van watersporten. Zeilen, kanoën, zwemmen… alles beviel ze eigenlijk wel. Wij hebben vorig jaar daarom een bootje gekocht, zodat we vaak zelf het water op kunnen. Om de jongens dan toch een beetje vermaakt te houden hebben we een Wakeboard gekocht. Kunnen wij lekker varen, kunnen zij lekker spelen. Het is een Jobe Wakeboard geworden, deze is ideaal voor achter de boot. We hebben vorige week hem voor het eerst meegenomen en moesten ons best doen om in de namiddag de jongens zo ver te krijgen dat we terug het land op gingen. Een aanrader!