geld lenen spaarpot

Geld lenen om je huis op te knappen

Wanneer u een leuk projectje voor thuis heeft gevonden zijn u en uw partner misschien volledig klaar om het aan te pakken, één ding wat soms moeilijk kan zijn, het financieren van die leuke project. Het financieren van een verbouwing kan wel eens uitdaging zijn. Uiteraard is het mogelijk is om geld te lenen voor verbouwingen, het is nu eenmaal een blijvende investering welke misschien wel eens meer geld waard gaat zijn in te toekomst! Wel dient u uw opties zorgvuldig te onderzoeken, zodat u de oplossing kiest die bij uw behoeften en uw financiële omstandigheden past. Overbelast uzelf niet, vooral als de door u gekozen financiering rechtstreeks is gekoppeld aan uw lening. Als u niet kunt betalen, kunt u uw huis verliezen.

Bereken de kosten van de verbouwing om een ​​budget te bepalen. Als u van plan bent om een ​​aannemer het werk te laten doen, vraag dan drie offertes van lokale bedrijven. Als u van plan bent om het werk zelf te doen, bereken dan de kosten van de gereedschappen en materialen die nodig zijn om de projecten te voltooien.

Bepaal het type financiering dat u voor uw project wilt gebruiken. U kunt een creditcard gebruiken of een standaardlening, eigen vermogen of persoonlijke kredietlijn of een tweede hypotheek of een herfinanciering aanvragen. Hoewel het gebruik van een creditcard eenvoudig is, maakt de hoge rente het een slechte keuze. Een persoonlijke lening heeft een lagere rentevoet gedurende een specifieke periode. Hypotheekherfinanciering of een tweede hypotheken zijn effectieve manieren om grote renovaties/ uitbouwen te financieren, omdat u tot 80 procent van de geschatte waarde van uw huis kunt lenen.

Benader verschillende financiële instellingen of maak gebruik van een vergelijkingssite als u besluit een persoonlijke lening of een kredietlijn na te streven. Lees de voorwaarden van de persoonlijke lening of kredietlijn, inclusief rente en betalingsschema aandachtig door. Vraag de documenten die nodig zijn om de financiering aan te vragen allemaal op. Het oversluiten van een lening kan interessant zijn of u kunt een tweede hypotheek na streven, benader dan uw huidige hypotheker om te zien of u speciale voorwaarden kunt ontvangen vanwege uw huidige hypotheek. Controleer herfinancieringsopties met twee of drie andere hypothekers om voorwaarden te vergelijken voordat u een lening kiest.

Vul het papierwerk in om de lening van uw keuze aan te vragen. Dien de aanvraag en alle ondersteunende documentatie in bij de kredietgever om de lening aan te vragen. De geldschieter kan van u verlangen dat u uw huis laat taxeren om de huidige waarde van uw huis te bepalen voordat hij een lening goedkeurt.

Meer weten over geld lenen? Ga naar Overstappen.nl en lees alles aandachtig door!