Gelukkig, mijn man is klusser

De meeste mensen zijn bekend met het programma ‘help mijn man is klusser’. In dit programma volgen we vaak een koppel waarvan de vrouw radeloos is geworden door alle klussen die haar man begint maar nooit afmaakt. Daardoor is de woning vaak een ravage en worden er allemaal onnodige kosten gemaakt. Het is een grappig programma maar natuurlijk ook niet al te positief over klusjesmannen en doe-het-zelf mensen. Als je graag klust, en vaardigheden opbouwt dan kun veel geld besparen door zelf klussen en verbouwingen uit te voeren. Natuurlijk moet je wel sommige projecten, zoals een grotere verbouwing, uitbesteden. Maar zelfs bij een dergelijke verbouwing zijn er zeker dingen die je zelf kunt doen. In dit artikel bespreken we klussen die je zelf kunt opknappen om zo geld te besparen.

Schilderen en behangen

Natuurlijk zijn dit klusjes die waarschijnlijk net wat sneller en efficiënter gedaan worden door professionals. Maar tegelijkertijd is kost dat ook gewoon best wat geld en zijn dit klusjes die je heel goed zelf kunt oplossen. Zeker als je een kleine nieuwe woning hebt als student of starter dan is het prima mogelijk om zelf een dag te gaan schilderen of behangen en voor je het weet is je kamer klaar.

Sloopwerk

Wanneer je een nieuwe badkamer of keuken in je woning gaat laten plaatsen, dan moet natuurlijk eerst de oude eruit worden gehaald. De badkamer plaatsen is ingewikkeld genoeg dat we aanraden om dat gewoon te laten doen maar je badkamer of keuken eruit slopen is iets wat je wel heel goed zelf kunt doen. Het demonteren of slopen van een keuken kost best wat geld en als je dit zelf doet dan zul je al snel kosten besparen. Natuurlijk zul je wel een bouwbakkie of andere afvalcontainers moeten huren om het puin en afval af te ruimen. Dit kun je heel gemakkelijk doen via afval.nl

Andere klusjes

Natuurlijk zijn er nog vele andere kleine klusjes die je prima zelf kunt doen. Wanneer er iets niet goed werkt in je huis dan is het slim om eerst proberen, met behulp van het internet en YouTube, het zelf op te lossen. Pas als dat echt niet lukt is het nodig om een professional in te huren. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van gaten in de muur, een lekkende kraan repareren, een kraan vervangen of een lichtschakelaar vervangen. Iedereen hoort dan ook een goede gereedschapskist in huis te hebben.