Grote klus? Huur een container

Of je nu met je bedrijf bezig bent met een nieuwbouw project of een verbouwing, het huren van een container is wel raadzaam. Waar laat je anders alle rotzooi, puin en troep? Wel moet je er rekening mee houden dat je niet alles in eenzelfde container mag deponeren. Om afval goed te kunnen laten verwerken door een afval verwerkingsbedrijf worden er bepaalde regels opgesteld. Welke regels dit zijn en waar jij je dus aan moet houden gaan we je vertellen. Begin je klus goed met een bouw en sloopafval container en laat je niet gek maken door alle troep. Lees snel verder.

Sloopafval

Ook als particulier mag en kan je een container huren om al je puin in te deponeren. Toch zijn er nog vaak mensen die hun afval in de tuin gooien. Uiteindelijk ben je twee keer zo lang bezig. Je gooit je spullen net zo makkelijk in een container als in de tuin. Daarnaast moet je het vervolgens weer verplaatsen naar de container. Dubbel werk toch? Dat lijkt ons allerminst handig en daarom raden we je aan om een bouwafval container te huren. Heb je een kleine klus dan begin je met een 3m3 container, een middelgrote klus dan een 6m3 of een grote klus een 10m3. Zo heb je voor iedere klus een geschikte bak. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een dichte bak te huren zodat niemand anders er spullen in kan deponeren. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor de afval!

Huren maar

Je mag glas, gips, kastjes, laminaat, kleding en nog veel meer in de bak deponeren. Materialen zoals asbest, autobanden, vuilniszakken en verfresten zijn ten strengste verboden. Wordt je hiermee betrapt riskeer je een flinke boete. Niet doen dus! Een sloopafval container huur je al voor een prikkie. Huren maar!