Groter aandeel groene energie in totale energieverbruik

Onderzoek naar het energieverbruik in Nederland laat zien dat groene energie in 2017 een groter aandeel had in het totale energieverbruik dan het jaar ervoor. Bovendien werd er dit jaar meer stroom geproduceerd middels zonnepanelen. Ook op zoek naar groene energie?

en overstappen is zo geregeld!

Meer groene energie

Het aandeel van groene energie in het totale energieverbruik groeide van 6,6 procent naar 7,3. De productie van zonnepanelen steeg maar liefst met 50 procent. Stroom opgewekt uit windmolens bleef ongeveer gelijk, terwijl de stroomproductie uit biomassa verder steeg met ruim 20 procent. Biomassa maakt nu voor 5 procent deel uit van het Nederlandse elektriciteitsverbruik. In totaliteit steeg de productie van energie uit hernieuwbare bronnen van 140 petajoule naar 154, wat neerkomt op 6,6 en 7,3 procent van het energieverbruik.

Met online energievergelijkers kun je eenvoudig een aantrekkelijk abonnement vinden dat bestaat uit groene energie. Voer je postcode + huisnummer in en geef als voorkeur aan ‘groene energie’. Dan krijg je een overzicht waarbij de grijze aanbieders eruit gefilterd zijn. Zo kun je simpel en snel overstappen waardoor je niet alleen een groene energieleverancier hebt maar ook nog eens kan profiteren van het goedkoopste groene abonnement.

Wat is groene energie?

Onder groene energie verstaan we energie die opgewekt is middels schone, onuitputtelijke bronnen. Denk aan windenergie en zonne-energie. Grijze energie is daarentegen opgewekt door het verbranden van aardolie, aardgas of steenkool. Groene energie noemt men ook wel duurzame of hernieuwbare energie. Het verbranden van biomassa en waterkrachtcentrales zijn ook voorbeelden van milieuvriendelijke manieren om energie mee op te wekken.