Haagbeuk planten? Lees eerst dit!

De haagbeuk is erg populair. En dat is niet zomaar. Deze beuk ziet er altijd erg mooi groen uit, dat komt doordat er vrijwel geen besjes of bloemen tussen groeien. Ze kunnen enorm groot worden, zelfs tot wel twintig meter hoog. Ben je ook van plan om een haagbeuk te gaan planten? Neem dan vooral ons artikel eens door. Wij geven je namelijk tips over hoe je de beuk bijhoudt. En geven je handige algemene informatie over de plant.

Onderhoud van de haagbeuk

haagbeuk

Een haagbeuk is redelijk onderhoudsvrij. Zo hoef je de beuk slechts een keer per jaar te snoeien. Dit doe je na de zomer. Wanneer je de beuk eenmaal per jaar extra snoeit, zorg je ervoor dat het sneller zal gaan groeien. Omdat haagplanten dicht bij elkaar staan en zo veel voedingsstoffen uit de grond halen, is het raadzaam om het twee keer per jaar te bemesten. 

haagbeuk

Wil je nu een haagbeuk gaan aanschaffen? Doe dit dan bij een expert. Tegenwoordig kun je zelfs online je planten bestellen. In dat geval is het wel raadzaam om de webwinkel waar je jouw aankopen gaat doen goed door te nemen. Let dus op recensies, maar ook op de informatie die je terug kunt vinden op de website. Een expert zal met veel plezier nuttige kennis delen over bijvoorbeeld het assortiment. Tevens kun je controleren over de webwinkel beschikt over keurmerken. Ook dit kan de kwaliteit en betrouwbaarheid van een webwinkel aangeven. Denk bijvoorbeeld aan een keurmerk voor webwinkels, om te controleren of je met een betrouwbare partij te maken hebt.