Handige slaapkamer ideeën

Slaapkamer bouwen of renoveren?

Vergeet de kleine details niet

Als je overweegt om een nieuw huis te bouwen, je slaapkamer te renoveren of aan te passen, dan zijn hier enkele elektrische punten waarmee je rekening moet houden. Zoals schakelaars, schakelmateriaal en stopcontacten.

Stopcontacten binnen handbereik

Technologie verandert constant en wordt een alsmaar groter onderdeel van ons leven. Niet alle woningen zijn voorbereid op onze constante behoefte aan energie. Nog niet zo lang geleden hadden slaapkamers stopcontacten nodig voor een bedlampje, een wekker en misschien een tv. Vandaag de dag lijkt iedereen een tv te hebben, meerdere game-apparaten, stereo of radio, telefoon opladers, laptop kabels en een groot aantal andere snoeren die allemaal moeten worden aangesloten.

Als je eenmaal begint te zoeken, zie je dat er veel soorten schakelinstallaties en schakelmateriaal zijn die passen binnen het interieur. Waar je wel nog voor moet zorgen zijn voldoende stopcontacten om al je apparaten aan te sluiten. Op de website van Schneider Electric kun je veel inspiratie opdoen.

Duurzame lampen Slaapkamer lichtontwerp

Het vervangen van gewone gloeilampen door LED-lampen kan je energiekosten verlagen. Wanneer je LED kiest maak je een duurzame keuze. Vaak zijn deze LED-lampen in eerste instantie duurder. Ze gaan echter ook langer mee, in combinatie met het lage stroomverbruik haal je de waarde er weer uit. 

Denk ook buiten de slaapkamer

Plant struiken of bomen buiten je woning om een deel van het zonlicht voor je slaapkamer te blokkeren. Dit kan een leuke touch toevoegen aan je landschap en zijn ook van binnenuit een fijn om naar te kijken. Doe het strategisch zodat je uitzicht niet volledig geblokkeerd wordt.