Handige tips voor het uitkiezen van een TV-meubel

De TV staat in de gemiddelde woonkamer erg centraal. De meeste meubels staan in de richting van het grote scherm. Wat er omheen staat is dan ook erg belangrijk. Zo ook het TV-meubel. Het is belangrijk dat het meubel niet te afleidend is, maar ook goed past bij de rest van je woonkamer en decoraties. In deze blog geven wij een aantal tips voor het kopen van je TV-meubel. 

Let op de afmetingen en kleuren

Bedenk van te voren goed welke kleur het TV-meubel zou moeten hebben. Kijk daarbij naar de huidige kleuren in je woonkamer en stem de kleur daar op af. Heeft je woonkamer bijvoorbeeld een industriële uitstraling, een moderne look of veel trendy meubelen, hou daar dan rekening mee. Daarnaast moet je goed bedenken hoe groot je TV is en in welke grootte je het meubel zou willen. Het meubel moet namelijk niet verdwijnen onder de steeds groter wordende flat sceen TV. Hou dan ook rekening met een eventuele nieuwe aanschaf over enkele jaren. Koop dus een meubel dat bij meerdere TV’s zou kunnen passen qua maat en kleur. 

Let op de kijkhouding

De hoogte waarop je TV staat is van belang tijdens het kijken. Een stijve nek na een avondje TV kijken zit niemand op te wachten. Je kan het beste lichtjes naar beneden kijken als je TV kijkt. Zorg daarom ook van te voren dat je goed weet hoe hoog je de TV ongeveer zou willen hebben en stem daar je meubel op af. 

Let op de ruimte 

Een TV-meubel moet vanzelfsprekend genoeg ruimte hebben voor de kabels. Daarbij is het verstandig om na te gaan waar de TV in je woonkamer staat en waar het dichtstbijzijnde stopcontact is. Bedenk dan aan welke kanten de kabels zich zouden opstapelen en waar ze het meubel verlaten. Bovendien kan zo’n ruime kast erg handig zijn als je niet genoeg opbergruimte hebt in je huis. Koop dan wel een meubel met deurtjes om het overzichtelijk te houden.

Geef een reactie