Het huis in de zomer

Niet iedereen gaat dit jaar op vakantie. Dat is logisch gezien de omstandigheden in de wereld. De onzekerheid omtrent de huidige crisis zorgt voor veel onzekerheid. Maar je hoeft niks te missen wat betreft het ‘vakantiegevoel’ deze zomer. In deze blog vertel ik je hoe je je huis voorbereidt op de warme dagen die eraan komen. Maar ook hoe je zelf deze heerlijke tijd kan spenderen. Lees je mee? 

Een plek om af te koelen

Je huis moet een plek zijn waar je kan afkoelen. Er zijn inmiddels al een paar zomers op rij meerdere dagen geweest waarin de temperatuur boven de 35 graden stijgt. Dan is het niet alleen buiten heel warm maar ook op veel plekken binnen. Denk aan winkels en restaurants. Je moet dan wel echt een plek hebben van kan uitrusten en afkoelen. Thuis is de ideale plek. Hier kan je als het nodig is een dutje doen of koud douchen, dit kan je temperatuur naar beneden brengen en je energielevel daarmee herstellen. De hitte in de zomer kan namelijk juist slopend zijn.

Houdt de zon buiten

De makkelijkste manier om je huis koel te houden, is door de zon zoveel mogelijk buiten te houden. Je kan immers niet de hele dag onder een koude douche gaan staan. Veel mensen houden de ramen en gordijnen dicht in de zomer maar wat je dan vergeet, is dat de zon alsnog op het glas schijnt. Hierdoor krijg je een soort broeikaseffect in huis. Met rolluiken voorkom je dit. Deze zomer is het moment om rolluiken te laten installeren. Zo scherm je je huis goed af.

Genieten in de buitenlucht

Maar we gaan in de zomer natuurlijk ook veel naar buiten. Daar is dit hét seizoen voor. En dat is ook heel goed voor onze gezondheid. We hebben immers veel binnen gezeten de afgelopen tijd, meer dan anders. Kijk naar activiteiten die je veilig kan uitvoeren en die je ook plezier brengen. Een tripje naar het strand is een echte zomerse activiteit in de buitenlucht waarbij je goed afstand kan houden. Maak een duik in de zee en haal een ijsje aan het einde van de dag. Een groter zomers gevoel krijg je niet.

Extra koelelementen

Een goede tip is om ook extra koelelementen in huis te halen zoals bijvoorbeeld een ventilator of luchtkoeler. Zo kun je benauwde kamers extra ventileren en af laten koelen. Ideaal voor op zolder bijvoorbeeld. Op deze manier mag die zomer wel eeuwig duren.

Geef een reactie