Het kiezen van een vloer door een twijfelaar

Als ik even zo kort door de bocht mag gaan om te stellen dat mensen zijn onder te verdelen in beslissers en twijfelaars, dan ben ik overduidelijk een mens van het laatste soort. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Als twijfelaar denk ik goed na over mijn keuzes en neem ik geen impulsieve beslissingen. Ik weeg alle pro's en cons af en schrijf eindeloze lijstjes waarin ik telefoons of tv's die ik mogelijk ga kopen met elkaar vergelijk. Ik twijfel over het bolletje ijs dat ik neem, de schoenen die ik draag, de partner die ik kies en het beleg dat ik op mijn brood doe. Het nadeel is, zoals je misschien al ziet aankomen, dat dit best vermoeiend kan zijn. Als ik een keuze maak ben ik er nooit tevreden mee, omdat er altijd een klein stemmetje is dat zegt dat er toch een beter alternatief is. Op dit moment bevind ik me in een zeer moeilijk keuzegebied. Ik ben namelijk mijn nieuwe huis in aan het richten.

Interieur kiezen door een twijfelaar

Een huis inrichten is een ramp voor twijfelaars als ik. Er zijn zoveel keuzes die gemaakt moeten worden, die helaas geen van allen zo onbetekenend zijn als het kiezen van broodbeleg. En daar heb ik al moeite genoeg mee! Een bankstel bijvoorbeeld, daar kijk je toch een jaar of tien tegenaan. Ik vind het heel moeilijk om me in te beelden welke bank het mooiste is. Nog moeilijker is het om te bedenken of ik die bank na een jaar nog steeds mooi vind. Gelukkig heb ik een doortastende vrouw die veel knopen voor ons samen doorhakt. De moeilijkste keuze was waarschijnlijk het kiezen van een vloer.

Welke vloer is het beste?

Het kind in mij wil dolgraag een vloerbedekking met van die lange stoffen slierten. De practicus in mij zegt dat dit heel moeilijk schoon te houden is. Laminaat ligt voor de hand, want dat is makkelijk en ziet er altijd wel mooi uit. Mijn vrouw en ik beslissen dan ook dat we voor laminaat gaan, al bestaan hierbinnen natuurlijk ook weer talloze varianten. Om de knoop door te hakken gaan we naar laminaat almere. Hier wordt onze aandacht getrokken door de pvc vloeren. Deze zien eruit als laminaat van echt hout, maar in tegenstelling tot hout werken ze geluidsdempend en absorberen ze warmte. Het beste van twee werelden dus. Zo is het maken van een keuze opeens niet meer zo moeilijk!

Geef een reactie