Het nut van een vliegengordijn in huis

De zomer is een prachtig seizoen vol zwoele zomernachten en zonovergoten dagen. Het is echter ook een seizoen waarin insecten in overvloed zijn. Wespen teisteren terrassen, bijen hangen in je tuin, maar dat is nog te overzien. Die vliegen in je woonkamer, dat is pas irritant! Gelukkig kun je met een vliegengordijn voorkomen dat die rond zoemende beestjes de hele zomer in je huis hangen. 

Vliegen in huis

Als je in de zomer de deuren en ramen graag open zet, dan krijg je vliegen binnen. Daar doe je niets aan. Hoe meer natuur of juist dichtbevolkte wijken je om je heen hebt, hoe meer kans op vliegen. Er zijn meerdere soorten vliegen in ons land, en ze komen op van alles af:

  • natuur en natuurgebieden
  • water, plassen en sloten
  • dichtbevolkte wijken met veel afval

Het maakt dus niet uit of je in het centrum woont, in de natuur of aan het water. Vliegen komen dolgraag je huis in en blijven gerust de hele zomer hangen. Ze cirkelen graag in het midden van de kamer en zijn heel lastig weg te krijgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een vliegenstrip op te hangen. Daar gaat de vlieg op zitten, hij blijft eraan plakken en sterft uiteindelijk. Effectief, maar niet heel fijn voor de vlieg. Er zijn ook sprays en vallen die je kunt zetten maar wederom: ze helpen dierenleed wel in de hand. Wil je een oplossing die fijn is voor jou en veilig voor de vlieg? Een vliegengordijn is dan de beste oplossing. 

Vliegengordijn kopen

Een vliegengordijn is een speciaal soort gordijn dat je voor de deur naar buiten ophangt. Het zorgt ervoor dat jij gewoon door de deur kunt lopen maar dat vliegen er niet zomaar in kunnen, ook niet als de deur verder open staat. Zo heb je dus het beste van beide werelden: frisse lucht en toch een manier om insecten buiten te houden. 

Geef een reactie