Wat kost een badkamer verbouwen

Het verbouwen van de badkamer

Natuurlijk moet je als eerste weten wat kost een badkamer verbouwen nu eigenlijk, om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je wel wat dingen vooraf op papier hebben staan. Maak een tekening zodat je precies weet wat je nodig hebt, en waar het komt te staan of hangen. Je kunt deze tekening eenvoudig zelf maken, zolang je weet waar alles komt ben je al een heel eind. Heb je alles op papier staan, dan kun je een begin maken met de spullen in huis te halen voor je nieuwe badkamer.

Klusaanpak

Leidingen en elektrawerk

Om een goed en helder beeld te krijgen over wat kost een badkamer verbouwen, moet je ook rekening houden met alle leidingen die je nodig hebt. Waar jij bijvoorbeeld de douche hebt getekend, moeten natuurlijk wel waterleidingen en een afvoer aanwezig zijn. Een loodgieter kan je een goed beeld geven, wat er nodig is en wat alles inbouwen precies kost. Je kunt zelf de spullen kopen, of dit overlaten aan de vakman zodat je zeker weet dat je de goede spullen hebt.

Klusaanpak

Stucadoor en tegelzetter

De muren moeten ook mooi en waterdicht worden afgewerkt bij een badkamer, vaak moet eerst de muur door een stucadoor worden glad gemaakt alvorens de tegelzetter de tegels kan gaan plakken. Wat kost een badkamer verbouwen is ook afhankelijk van de tegels die je gebruikt, hoe groter de tegels hoe sneller de wand klaar is over het algemeen. Maar in de aanschaf zijn de tegels wel duurder dan een kleiner formaat.

Geef een reactie