Zonwering

Hier is precies hoe je houten vloeren onderhoud

Elk seizoen brengt nieuwe problemen voor je hardhouten vloeren. De winter komt met sneeuw, ijs en zout, de lente brengt regen en vuil, de zomer voegt chloor en zout water toe en de herfst brengt meer vuil en bladeren. Dit is precies hoe je weathered oak vloer onderhoud routine eruit moet zien

Onmiddellijk lekkages schoonmaken

Gebruik een droge of licht vochtige doek om onmiddellijk vlekken weg te vegen na alles wat je morst. Omdat hout zwelt en krimpt, afhankelijk van vocht, is het belangrijk om de luchtvochtigheid laag te houden om te voorkomen dat het hout buigt, krimpt of scheurt. De beste manier om deze problemen te voorkomen is om na het morsen gelijk op te ruimen en om de temperatuur van het huis tussen de 15 en 20 graden celsius te houden (ook tussen 30 tot 50 procent vochtigheid), en het verbod natte schoenen in huis te hebben. 

Gebruik meubels pads

Krassen zijn enkele van de moeilijkste problemen om op te lossen in houten vloeren. Terwijl sommige krassen onvermijdelijk zijn, zijn anderen zeker te voorkomen. Één van de beste manieren om hen te verhinderen is meubilair stootkussens onder de benen van uw stoelen, banken, tafels, etc.

Dagelijks vegen

Het lijkt misschien overdreven, maar het is een solide aanbeveling. Zelfs als u een no-shoes regel in huis heeft, vormt stof zich overal en dan vestigt het zich in het graan en tussen de vloer planken. Als je ook harige vrienden rond het huis hebt die nooit stoppen met verharen, kan je het ook als een hygiëne probleem beschouwen!

Wekelijks stofzuigen

Zo pijnlijk als deze ook klinkt, wekelijks stofzuigen is niet alleen de sleutel tot het schoonhouden van het huis, maar zorgt er ook voor dat eventuele kruimels en vuil die je gemist hebt tijdens het vegen niet gaan krassen op de vloeren. Is stofzuigen het minst leuke op de hele wereld? Dan kan je er ook voor kiezen om een roomba te nemen!

Bron: https://www.alterwood.nl/

Geef een reactie