Hoe bescherm je jezelf en je spullen?

Elk jaar wordt er in Nederland ongeveer 65.000 keer ingebroken, en ondanks dat je net één van de pechvogels kunt zijn die dit overkomt zijn er ook een aantal tips die we je kunnen geven om jezelf en je belangrijke spullen te beschermen tegen inbrekers.

Alles op slot

Dit is een simpele maar belangrijke tip: al ben je maar even van huis weg, doe je deuren en ramen altijd op slot.

Installeer automatische verlichting

Inbrekers willen het liefst ongezien te werk kunnen gaan, dus bij het installeren van lampjes die activeren bij beweging zal de kans zeker verkleinen dat een poging gedaan wordt om bij jouw huis langs te gaan.

WhatsApp buurtpreventiegroep

Je hebt vast en zeker de bordjes in veel wijken al gezien maar meld jezelf aan bij de WhatsApp buurtpreventiegroep of begin er één als die nog niet bestaat bij jou in de buurt. Deze groepen zijn bedoeld om elkaar op de hoogte te houden als er iets verdachts gebeurt. Uiteindelijk zijn we beter in staat om een inbraak te voorkomen als we met zijn allen een oogje in het zeil houden.

Installeer een alarm

Als je de middelen hebt om erin te investeren kun je ook een alarmsysteem aanschaffen. Deze hebben twee functies: ze voorkomen een inbraak, en ze geven een signaal af als er toch ingebroken wordt. Zo kun je met een gerust hart in slaap vallen.

Berg je belangrijke spullen veilig op

Laat je waardevolle spullen niet in zicht liggen maar berg contant geld, sieraden, belangrijke papieren en dergelijke op in een kluis. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je spullen in ieder geval veilig zijn als er toch een keer wordt ingebroken. Klik hier voor een uitgebreid aanbod.