Waterbehandeling

Hoe Bodyfit kan helpen met jouw spa-onderhoud

Het onderhouden van een spa lijkt meer werk dan het is. Vooral omdat de meesten van ons geen flauw benul hebben van hoe het aangepakt moet worden, lijkt het een heel karwei. De truc is echter te weten waar je op moet letten en welke partijen je het beste kunnen helpen. Een goed begin is het halve werk wordt er weleens gezegd en dit geldt zeker voor het onderhouden van je spa. Begin met een goed vooronderzoek en het onderhoud is een eitje. Hoe Bodyfit jou kan helpen, lees je hier.

Aquafinesse

Ken de chemie van je water

Aan te raden is om elke 3 dagen je water te controleren en verschillende tests uit te voeren met pH-, alkaliteit-, calcium- en ontsmettingsniveaus. Zo kun je jezelf ervan verzekeren dat je altijd de juiste waarden in jouw water hebt. Dit is belangrijk voor de hygiëne en gezondheid, maar ook voor het schoonhouden van je spa. Te veel of te weinig van een bepaald middel kan vervelende gevolgen hebben en het is daarom zaak dit goed in de gaten te houden.

Houd de filter schoon

Behalve het reinigen van het water dien je ervoor te zorgen dat de filter ook goed schoon blijft. Door het te verschonen, slijt deze echter eerder. Vandaar dat het ook belangrijk is om van tijd tot tijd de filter te vernieuwen. Zo zorg je ervoor dat je spa altijd goed blijft werken.

Bodyfit

Vertrouw op grote namen als Bodyfit

Vooral voor beginners is het raadzaam om advies te vragen aan gevestigde partijen als Bodyfit. Deze kunnen je alles vertellen over hoe je jouw spa het beste kunt onderhouden. Ook weten ze als geen ander welke producten geschikt zijn en welke minder geschikt zijn. Er zijn immers een heleboel merken op de markt en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het is dan ook niet te doen om deze allemaal zelf uit te proberen.