Terrasoverkapping

Hoe een terrasoverkapping je zomer nog aangenamer kan maken

Heb je net een nieuwe tuin en wil je de hele zomer lekker buiten zitten? Dat kan, maar met een terrasoverkapping breidt je het aantal zomerse dagen voor jezelf net iets verder uit. Nederland kent veel natte zomers en dat belemmert je in je buitentijd, maar met een terrasoverkapping:

  • zit je nog vaker buiten in de zomer
  • bescherm je tuinmeubels tegen heftig weer
  • zorg je dat je langer in de herfst buiten kunt zitten omdat het warmer is onder de overkapping
Juiste materialen

De belangrijkste voordelen van een overkapping

Het grootste voordeel van een overkapping in je tuin, is dat je een schaduwrijk terras creëert. Bovendien ben je beschermd tegen een plotselinge bui. Met zijwanden kun je ervoor zorgen dat je uit de wind zit. Ook kun je zonwering direct onder het dak van de constructie monteren, waardoor je op zonnige dagen geen last krijgt van hoge temperaturen. Ideaal!

Buiten zitten

Hier moet je op letten

De overkapping voor het terras is nog een vrij nieuw fenomeen in Nederland. Het product wordt echter steeds populairder onder de Nederlandse bevolking waardoor er allerlei soorten modellen op de markt zijn gebracht. Van constructies die je tegen je woning bouwt waardoor je een grotere woonkamer creëert tot vrijstaande terrasoverkappingen die je op iedere willekeurige plek in je tuin kunt plaatsen. Let bij je aankoop wel altijd goed op het  gebruikte materiaal. Vaak worden ze van aluminium gemaakt maar ook hout en glas worden gebruikt. Wat het beste bij jou past hangt onder andere af van je budget en smaak.