Hoe houd je lang plezier van je Tefal pannenset

Je gebruikt je pannenset natuurlijk vrijwel dagelijks. Als je ze goed onderhoudt, kun je er lang plezier van hebben. Ieder type pan heeft zaken waar je op moet letten bij het gebruik, het onderhoud en het reinigen.

Roestvaststalen Tefal pannenset

Het best is om de pannen niet op hoog vuur te gebruiken. Als je pan namelijk te heet wordt, kan het staal verkleuren. Gebruik een zachte doek en een speciaal rvs-reinigingsmiddel. Gebruik nooit een stalen schuurspons, hierdoor komen zal de pan krassen. RVS pannen kun je gewoon in de vaatwasser schoon krijgen. Als er eten is aangekoekt, is het slim om dat eerst los te weken.

Tefal pannenset met anti-aanbaklaag

Gebruik

Voordat je pannen met een anti-aanbaklaag gaat gebruiken, moet je ze met water en afwasmiddel schoonmaken. Daarna moet je een beetje olie in de pan doen en een halve minuut opwarmen. Vervolgens wrijf je de olie met een vel keukenpapier uit en haal je de achtergebleven olie weg. Daarna kun je de pan gebruiken. Ook deze pannen kun je het best niet op hoog vuur gebruiken. Als een pan met aanbaklaag te heet wordt, dan kan deze krom trekken. Een holle of bolle bodem is het gevolg. De pan staat niet meer stevig op de warmtebron en de warmte wordt niet evenredig verdeeld. Gebruik in pannen met een anti-aanbaklaag houten of kunststof spatels en snij niet in de pan.

Reiniging

Pannen met een anti-aanbaklaag kun je het best met de hand afwassen. Ze zijn niet zo geschikt om in de vaatwasser te wassen. De anti-aanbaklaag kan gaan bobbelen of loslaten. Sommige pannen van dit type kunnen wel in de afwasmachine, maar neem het zekere voor het onzekere en voorkom dat je pan stuk gaat. Die vijf minuten afwassen wegen echt wel op tegen het kopen van een nieuwe pan!

Bron: https://www.pannensetaanbieding.nl/

Geef een reactie