Hoe je jouw eetkamer verlicht.

Als je de verlichting in je eetkamer niet helemaal goed hebt, is dat iets dat je echt gaat opvallen. Dit is een kamer waar je gasten wilt entertainen, de kinderen wilt helpen met hun huiswerk of kunt genieten van een rustige maaltijd met een speciaal iemand. Eetkamer lampen kunnen een enorme impact hebben, en daarom moet je dit precies goed doen.

Je kunt je vaak afvragen hoe je eetkamer lampen toepast. Je hoeft zich echter geen zorgen te maken, we hebben alle informatie die je nodig hebt om de eetkamer lampen precies zo te krijgen als je dat wilt.

Eetkamer Plafondverlichting

Als je je afvraagt wat de beste positionering het beste is als je hangers boven een tafel in je eetkamer hangt, hebben we een gids om je te helpen. Als je erover nadenkt om een clusterlicht boven je eettafel te plaatsen, zouden we als grove richtlijn zeggen dat oneven nummers meestal beter werken, waarbij 3 het populairst is. De groepering moet zo strak zijn dat de rand van de buitenverlichting niet over de tafel hangt, idealiter ten minste 20-30 cm vanaf de rand.

Op- en neergaande plafondlampen zijn perfect voor het verlichten van eetkamers, dankzij de instelbare functie kun je de lichtbron aanpassen aan de omgeving. Misschien wil je het licht lager plaatsen als je aan tafel werkt en hoger als je aan het eten bent, zodat het licht naar een groter gebied wordt verspreid. Een cirkelvormige hanglamp zoals deze zou perfect zijn voor ronde of vierkante eettafels, waardoor een gelijkmatige hoeveelheid licht over het gebied wordt verspreid.

Je hoeft niet per se een hanglamp te kiezen voor boven de tafel, Een hanglamp met bijvoorbeeld 5 lichtpunten geeft veel licht en kan ook worden aangepast aan verschillende plafondhoogtes.

Eetkamer lampen voor lage plafonds

Speciale spotlights voor lage plafonds zijn een perfecte oplossing als je een laag plafond hebt in je eetkamer. Ook kun je de spots verstellen, zodat je de richting van het licht precies naar wens kunt aanpassen.

Tafel- en vloerlampen voor eetkamers

Niet iedereen heeft ruimte voor tafel- en vloerlampen in de eetkamer, maar als je dat doet, kan het toevoegen van deze echt een verschil maken voor de verlichting in je eetkamer. Staande lampen zijn ideaal om extra licht toe te voegen aan hoeken van de eetkamer en om een gezelliger sfeer te creëren als je de plafondverlichting niet wilt hebben. Tafellampen zijn perfect om op een dressoir te zitten om andere delen van de kamer op te fleuren of om een ontspannen sfeer te creëren.

Geef een reactie