Hoe kies je de juiste verlichting?

Verlichting is een belangrijk detail in een huis en/of gebouw. Het geeft sfeer en zorgt ervoor dat verschillende ruimtes goed belicht en zichtbaar worden. Het is ook een lastige keuze omdat er veel opties zijn. Zo heb je led verlichting en gloeilampen maar ook sterkere lampen zoals TL-verlichting. De functies van verlichting is ook belangrijk want in een kantoor is het belangrijker om dingen beter te zien dan thuis terwijl thuis de sfeer belangrijker is. Wil je weten hoe je de juiste verlichting voor een ruimte kiest? Lees dan vooral verder. 

Verlichting voor op het kantoor

Er zijn verschillende verlichtingen voor op het kantoor. Het is belangrijk om te weten wat je wilt uitstralen in het kantoor. Ook kan de verlichting van het bedrijf zorgen voor een betere productiviteit en voor een goede sfeer. Er zijn twee soorten verlichtingen dat een goede optie kan zijn voor op het kantoor. De halogeenlamp en de led lamp. Het voordeel van een ledlamp is dat het een langere levensduur heeft en dus langer mee gaat. Led lampen hebben ook minder energieverbruik waardoor er een hoop geld wordt bespaard. Een led strip is een effectieve lamp om op te hangen in het kantoor. Het straalt veel licht uit en is de led panelen zijn er in verschillende kleuren te verkrijgen. 

Verlichting voor in de huiskamer 

Voor de woonkamer zijn er verschillende lampen te verkrijgen in verschillende stijlen. Er is veel keuze. Daarom is het allereerst goed om te kijken wat voor sfeer je wilt uitstralen in je huiskamer en wat voor stijl je huiskamer heeft. De verlichting kan je hierop gaan aanpassen. Met een goede plafondlamp en een grote vloerlamp heb je je basisverlichting op orde. Je kan een tafel verlichting toevoegen voor extra sfeer.

Verlichting in de slaapkamer

De slaapkamer is, naast de woonkamer, de belangrijkste ruimte in huis. Zo is het echt van belang om sfeer toe te voegen aan je slaapkamer. Het is fijn om een dimlicht in je slaapkamer te hebben zodat je de sterkte van het licht kan bepalen. Soms is het fijn om meer licht te hebben zoals bij het bepalen van een outfit, maar soms is het ook fijn om minder licht te hebben bijvoorbeeld voordat je gaat slapen. Een lamp op het nachtkastje is ook een fijne toevoeging zodat je gezellig en effectief licht kan toevoegen bij het lezen van een boek in bed.