kleine ruimte groter laten lijken

Hoe laat je een kleine ruimte groter lijken

Woon je klein, dan ben je maar al te goed bekend met de uitdaging van een kleine ruimte zo ruimtelijk mogelijk inrichten. Kleine kamers kunnen al snel benauwd en te vol voelen. Maar gelukkig zijn er makkelijke trucs die je ruimte al snel groter doen voelen. Kleuren, meubels en verlichting onder andere maken al een groot verschil. Lees snel verder om jouw ruimte groter te laten lijken. Weet je niet goed waar je zelf moet beginnen met deze tips? Klik dan op deze link voor interieuradvies in Zwolle.

Gebruik contrasten

Zoals we al zeiden, maken kleuren een hoop uit voor een ruimte. Kijk eens rond in de kamer die je wilt veranderen. Hebben je spullen veel donkere kleuren, veel lichte kleuren of iets daartussen in? Is je antwoord dat laatste, dan is het tijd om de verfpot open te trekken. Door weinig contrast te gebruiken, ‘blend’ alles in elkaar en lijkt je ruimte kleiner. Gebruik juist veel wit en wat donkerdere kleuren om een mooi contrast en zo ook diepte te creëren. Door de ruimte diepte te geven met slim kleurgebruik, lijkt deze groter dan die is.

Kunst slim gebruiken

Als je een kleine kamer hebt en je wanddecoratie wilt ophangen, kies dan voor een grote lijst of een ander groot kunstwerk in plaats van meerdere kleine lijstjes. Dit klinkt natuurlijk heel gek: hang iets groots in een kleine ruimte. Maar het voorkomt dat de wand de kamer rommelig laat aanvoelen. Een rustige basis is erg belangrijk wil je een kamer groter doen lijken. Wil je wel echt graag meerdere lijstjes bij elkaar hangen op een wand, laat de andere wanden dan rustig. Een muur helemaal leeg laten is ook prima!

Grote meubels in kleine ruimte

Wees niet bang om voor grote meubels te kiezen in een kleine ruimte. Door voor een groot meubel te kiezen kan je het minder rommelig maken en de ruimte groter doen lijken. Kies bijvoorbeeld voor een grote driezitsbank en een mooie stoel in plaats van vier stoelen. Hetzelfde geldt voor in de slaapkamer. Past er een groot bed in van 160×200 cm of 180×200 cm dan kun je daar beter voor kiezen dan een bed van 140×200 cm. Grote meubels, goed gebruikt, doen een ruimte groter lijken.

Probeer deze tips uit in je eigen huis en verschuif of vervang eens wat meubels.