Hoe maak je een grind oprit

Een grind oprit kan een klassieke, onderhoudsarme en goedkope aanvulling op een huis zijn. Het is een aanvulling op een scala aan huisstijlen en is – nog beter – een redelijke onderneming voor een vastberaden DIYer. Mocht u toch iets anders willen voor uw oprit dan kunt u contact opnemen met buitengewoon BV voor meer informatie over het leggen van opritten en dergelijke als particulier of als bedrijf! Mocht u wel een grind oprit zelf willen maken dan zijn hier de basisprincipes.

Een grind oprit kan zeer aantrekkelijk zijn in een karakteristiek pretentieloze manier, de invoering van casual stoeprand op het eerste en laatste element van uw huis dat een bezoeker ziet. In de Verenigde Staten blijft grind een eeuwig populaire oprit materiaal, niet alleen voor de esthetiek, maar ook voor de relatief lage kosten in vergelijking met de alternatieven. Terwijl gegoten beton, gesinterde baksteen of asfalteren meestal professionele installatie vereisen, kan zelfs een enigszins beginnende DIYer een grind oprit met succes te installeren op zijn eigen, zonder te betalen voor een ontwerp overleg of geschoolde arbeid.

STAP 1: Zet het pad van de oprit uit.

STAP 2: Maak gras of bovengrond vrij van het stakende gebied.

STAP 3: Bereken kubieke yardage van grind die nodig is voor elke oprit laag.

STAP 4: Plan en bereid site voor op grind levering.

STAP 5: Niveau de grond langs het pad van de oprit.

STAP 6: Verdeel en verdicht de basislaag grind.

STAP 7: Voeg een middelste laag oprit grind toe.

STAP 8: Strooi en vorm oppervlaktelaag grind.

Om de paar maanden kunt u een hark gebruiken om deze piek te herstellen. Ook moet u de randen van tijd tot tijd netjes maken. Maar voor het grootste deel is de grind oprit die u nu hebt voltooid een onderhoudsarme aangelegenheid.