Hoe maak je je huis inbraakproof voor vakantie?

Op vakantie gaan is natuurlijk heel erg leuk. Je bent even weg van huis en je kunt helemaal tot rust komen. Als je helemaal tot rust bent gekomen is er alleen niks vervelender, dan bij terugkomst of tijdens je vakantie erachter te komen dat je slachtoffer bent geworden van een woninginbraak. Om deze reden hebben we enkele tips voor je opgesteld om te voorkomen dat jouw woning een aantrekkelijk doelwit wordt voor inbrekers.

Goed afsluiten

Zorg dat je alles, maar dan ook alles goed afsluit. Natuurlijk zitten je voor en achterdeur op slot, maar check ook je garage, zolderraam en badkamerraam. Zorg ook dat er geen sleutels meer in de sloten zitten van binnen. Daarnaast zou je je brievenbus kunnen afsluiten je kunt je post laten bewaren bij postnl. Zorg tot slot voor goede sloten! Heb je een deuropener, zorg dan dat deze helemaal dicht zit. Normaal zou je dit niet zo snel doen, want dan doet hij z’n werk niet, maar in dit geval is het wel noodzakelijk.

Maak het ze niet te makkelijk

Berg voorwerpen zoals kliko’s en trappen goed op. Dit zijn voorwerpen die het inbrekers erg makkelijk maken om over je schutting te klimmen. Zorg ook voor goede verlichting rondom je huis. Als het pikdonker is kunnen inbrekers natuurlijk veel makkelijker hun gang gaan.

Laat ze denken dat je er nog bent

Voordat een inbreker te werk gaat zal hij checken of je wel echt bent vertrokken. Als jouw huis doet overkomen dat je er nog leeft dan zal een inbreker eerder afgeschrikt worden om z’n gang te gaan. Zorg bijvoorbeeld voor lichtschakelaars die het licht rond bepaalde tijden en en uit laten springen. Vraag je buren om de post op te ruimen en af en toe hun auto op jouw oprit te parkeren. Dit zijn allemaal zaken die het laten lijken alsof je er nog bent!

Bron: slotenmaker den haag