Hoe schilder je een trap?

In dit artikel gaan we je laten zien hoe je het beste een trap kan schilderen. Veel mensen weten niet de juiste stappen te maken, dus bij deze het artikel over het schilderen van een trap.

Ontvetten

Het is belangrijk dat je begint met het ontvetten van het hout. Dit kan bijvoorbeeld met een reinigingsmiddel of alcohol. Vervolgens spoel je het middel eraf en laat je het goed drogen. Hierna kan je de trap gaan schuren

Schuren

Het schuren doe je zodat de verf goed aan de trap kan hechten. Je moet het schuren opbouwen, dus je begint eerst met een grove korrel om vervolgens naar een lichtere korrel te gaan. Op die manier zie je dit niet terug in de verflaag, want je maakt geen krassen. 

stof

Wat belangrijk is dat je hierna goed het stof weg veegt en op zuigt door middel van een stofzuiger. Mocht je dat niet doen, dan gaat de stof in de verf zitten, wat je absoluut wil voorkomen. 

Plamuren

Zorg je dat je vervolgens goed de trap gaat plamuren met een kit. Op die manier haal je grote oneffenheden weg.

Grondverf

Is de trap al een keer geschilderd, dan is grondverf eigenlijk niet nodig. Roer de verf daarna door een doop je kwast in de verf. Laat de verf goed intrekken en doop je kwast nog een keer om met het schilderen te starten. Je kan hier bijvoorbeeld Sikkens Rubbol BL Primer & Sikkens Rubbol BL Magura.

Aflakken

De grondverf is droog, wat nu? Nu ga je beginnen met het opnieuw schuren, maar doe dit wel met een lichte korrel. Vervolgens maak je het droog en begin je met lakken. Verdeeld de verf goed en strijk in een richting

kwast schoonmaken

Het is ook belangrijk dat je de kwast goed droog dept, daardoor kan je hem de volgende dag weer gebruiken.