Hoe sla je vuurhout op een chique manier op?

Iemand die vaak een vuurkorf of barbecue aansteekt met hout weet hoe belangrijk het is dat het hout goed droog is. Wanneer je zelf je hout kapt is het van belang dat deze een tijd kan drogen voordat je het aansteekt. Een regenbui helpt hier niet bij. Daarom is een houtopslag van belang. In dit artikel benoem ik drie manieren hoe jij je vuurhout goed op kan slaan.

Houten overkapping

Een houten overkapping is een van de meest gebruikelijke hout overkappingen. Dat is niet zonder redenen. Een houten overkapping is snel zelf in elkaar te zitten. Vaak ziet men dit ook als een leuk zaterdag project. Vier palen met daarop een aflopend dak (geen stilstaand water) maakt een simpele overkapping. Je kan deze naar eigen wens versterken of zelfs groter maken. Met een paar schroeven, wat hout van de bouwmarkt en een paar losse dakpannen heb je binnen een middag jouw houten overkapping in elkaar gezet.

Betonnen blokken

Dit is een vrij ingewikkelde oplossing maar wordt vaak door tuinarchitecten gebruikt. Vaak worden in tuinen verhoogde borders gemaakt. Wanneer deze van beton zijn kunnen deze ook fungeren als houtopslag. In een hol betonblok kun je namelijk hout opslaan. Dit is een optie die heel erg ruimtebesparend is. Zo kan dit ook toegepast worden onder betonnen zitplaatsen of tafels.

Cortenstaal houtopslag

Een oplossing die zie momenteel in een enorme trend bevindt is de cortenstalen houtopslag. Cortenstaal is een metaal soort die roest waarbij dit geen effect heeft op de sterkte van het materiaal. De kleur zorgt in combinatie met de kleur van het eikenhout voor een sfeervolle uitstraling. Het is een luxe tuinmeubel die een blikvanger mag zijn. Jongens van Staal is een bedrijf dat de cortenstaal houtopslag in de verschillende maten kan leveren. Vooral wanneer dit soort houtopslag een opstaand randje hebben, trekt het mijn aandacht. Het hout ziet er geordend uit doordat het allemaal binnen dat randje valt.

Dit zijn 3 populaire oplossingen hoe jij jouw vuurhout goed kan opslaan. Heb jij nog een betere oplossing? Laat het ons weten.