Hoe verbind ik mijn woning en tuin?

Veel mensen vinden het mooi om hun tuin als verlengstuk van de woonkamer te zien. Zo lijkt de woning een stuk groter. Om dit te doen moet er een goede verbinding zijn tussen de woning en tuin. Het vergroot de leefruimte en zorgt voor meer lichtinval. Toch weet niet iedereen hoe ze dit goed kunnen doen en daarom heb ik in dit artikel drie tips voor hoe jij jouw woning en tuin het best kan combineren!

Tip 1 – Gebruik veel glas

Zorg dat de tuin goed zichtbaar is vanaf binnen. Dit kan je gemakkelijk doen door een schuifpui te plaatsen. Een schuifpui is een glazen deur die niet openslaat, maar langs elkaar schuift waardoor er veel leefbare ruimte over blijft.

Tip 2 – Gebruik binnen en buiten dezelfde soort kleuren, materialen en planten

Wanneer je zowel binnen als buiten dezelfde stijl aanhoudt, zorg je ervoor dat de woning en tuin goed met elkaar verbonden zijn. Maak bijvoorbeeld gebruik van hetzelfde soort hout. Voor veel mensen is het ook leuk om binnen en buiten dezelfde kleur planten neer te zetten. Deze geven een bepaalde sfeer en zorgen dat de tuin en woning nauw met elkaar zijn verbonden.

Tip 3 – Verbind de vloer

Doordat er vaan een duidelijke grens is tussen de vloer binnen en de ondergrond in de tuin zie je een duidelijke scheiding. Wanneer je zorgt dat de ondergrond gelijk is zul je de tuin direct verbinden met de woning. Let wel op: niet elk soort vloer is geschikt voor zowel binnen als buiten.

Wil jij jouw woning en tuin ook graag mooi met elkaar verbinden? Neem een kijkje op tuinmaximaal.nl voor de producten die jou hiermee kunnen helpen. Ze hebben bijvoorbeeld de mooiste schuifpuien die jouw woning en tuin een stuk gezelliger kunnen maken.