Hoe verkoop je jouw huis met meer winst?

Ben jij van plan je huis te verkopen omdat je jouw droomhuis hebt gevonden? Gefeliciteerd! Misschien ben jij al jaren bezig met de zoektocht voor het vinden van jouw droomwoning, of heb je een goede deal weten te sluiten! Maar wellicht heb jij jouw droomhuis nog niet gevonden en ben je van plan nog een tijdje te wonen in je huidige woning. In dit geval is het goed om na te denken hoe jij jouw huis met voldoende winst kunt verkopen.  Lees gauw verder want in deze blog lees je het.  

Investeer jouw geld in een renovatie 

Je hoort het goed investeer je geld terug in het huis. Stel bijvoorbeeld een bouwkundig rapport op, waarin alle mankementen van jouw huis in de aankomende periode te zien zijn. Dit kan bestaan uit funderingen, balken die aan renovatie toe zijn of vervanging van een keuken. Ook renovatie van kozijnen doen het goed bij de stijging van waarde van je huis. Investeer bijvoorbeeld in aluminium zoals aluminium deuren of aluminium kozijnen, dit materiaal gaat namelijk aanzienlijk lang mee.  

Uitbreiding van jouw huis 

Ook een aanbouw heeft natuurlijk een gunstig effect op de koopwoning. Dit kost een paar centen, maar brengt wel profijt met zich mee op langer termijn.  

Is de tijd voor verkoop gunstig? 

Het is goed om te analyseren in wat voor tijd je zit van de huizenmarkt. Misschien zit jij namelijk in een gunstige tijd om jouw koopwoning te verkopen. Wanneer er meer vraag dan aanbod is, kan jij jouw gekochte koopwoning al met een behoorlijke winst verkopen. Voor het jaar 2020 zijn vrijwel alle koopwoningen in waarde gestegen. Dit ligt aan het feit dat er veel meer vraag is dan aanbod betreft koopwoningen. Nu is vastgoed sowieso al een goede investering, maar anno 2021 al helemaal. Bovendien is er veel concurrentie en worden huizen hedendaags met behoorlijke overwaarde verkocht. Zet jij jouw koopwoning voor een gunstige prijs te koop? Dan is de kans groot dat hij met een flinke overwaarde wordt verkocht. Laat je sowieso informeren door een taxateur of makelaar en bepaal aan de hand hier van jouw vraagprijs. 

Geef een reactie