Meetdiensten

Hoe werken meetdiensten?

Meetbedrijven moeten de meetdiensten verzorgen voor grootverbruikers in de energie. Zij houden verzorgen onder andere het beheer en onderhoud van gas- en elektriciteitsmeters. Meetdiensten zijn daarnaast ook verplicht om af te nemen voor grootverbruikers van energie. Zij mogen zelf op zoek gaan naar een meetbedrijf die een meetdienst kan aanbieden. Door de liberalisatie van de energiemarkt zijn er dus talloze meetbedrijven waaruit je kunt kiezen om meetdiensten bij af te nemen. Wij leggen je in deze blog uit wat de voordelen zijn van het afnemen van meetdiensten.

Energiemonitoring met meetdiensten

Een van de voordelen van meetdiensten is dat een goed meetbedrijf ook energiemonitoring doet. Dit betekent dat er wordt gekeken naar waar onnodige energie wordt verbruikt. Door sluimerverbruik te verminderen bespaar je niet alleen kosten, maar is dit ook nog een beter voor het milieu!

Meetdiensten

Bespaar tot 50% op meetdiensten

De kosten voor meetdiensten worden uiteraard gefactureerd. Toch kun je invloed hebben op de kosten van de desbetreffende meetdienst. Je kunt namelijk zelf kiezen bij welk bedrijf je de meetdiensten afneemt. Door bij de juiste meetbedrijven deel te nemen aan een collectief kun je tot wel 50% kosten besparen op de meetdienst.

Wat zijn de extra voordelen van meetdiensten?

Je kent de call-centers vast wel die je constant bellen dat je teveel betaald voor energie. Als je een goed meetbedrijf inhuurt kunnen zij jou ontzorgen. Daarnaast kijken zij mee hoe je extra kosten kunt besparen door middel van energiemonitoring en meetdiensten. Ben je benieuwd wat voor voordelen meetdiensten nog meer hebben? Meetbedrijven helpen je graag om meetdiensten te optimaliseren.

Geef een reactie