Hoe zet je damwandplaten het best? Enkele handige tips

Als je binnenkort van plan bent om een damwand te plaatsen, dan heb je waarschijnlijk al opgezocht hoe dit moet. Om je daarmee te helpen hebben wij hier enkele handige tips verzameld waarmee je rekening moet houden.

Hoe plaats ik een damwand?

Dit is zeker geen job om even snel te maken. Neem dus zeker je tijd. De eerste plaat is het belangrijkst. Is deze niet goed bevestigd of scheef, dan zullen de andere platen ook scheef worden. Ook moet je rekening houden met de wind. Is je gevel lager dan je dak, dan moet je een windveer gebruiken. Ander kan er wind onder komen en zullen je platen niet lang stand houden. Verder is het belangrijk dat je rekening houdt met een hoek van minimaal 7 tot 8 graden. Zo zorg je ervoor dat er niet zoveel druk op je damwand zit. Dit geeft een betere afwatering.

Vochtigheid

Vocht kan vooral tot opduiken komen als je metaal gebruikt. In dit geval moet je het best een condensdoek gebruiken. Zo kan er hier geen condens ontstaan en zal er geen vocht in je muren of dak komen.

Genoeg schroeven

Om geluidsoverlast te voorkomen, is het handig om genoeg schroeven te plaatsen. Pas wel op dat je deze niet te vast zet. Hierdoor kan de sluitingsring krom getrokken worden. De schroeven plaats je het best onder de horizontale lijn van de dakpannen.

Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan een kijkje op www.finish-profiles.nl.