Makelaar

Huis verkopen met een makelaar? Zet een bij het NVM aangesloten kantoor in

Van alle mensen die in Nederland hun woning verkopen doet ongeveer negentig procent dat met de hulp van een verkoopmakelaar. Velen zien namelijk de vele voordelen die een verkopende makelaar in Amsterdam kan bieden als doorslaggevend. Je woningverkoop kost je door je makelaar immers veel minder tijd en ook maak je gebruik van de deskundigheid van deze makelaar. Evenwel is het goed om te weten dat het makelaarsberoep een vrij beroep is. Iedereen zou dus een makelaarskantoor kunnen starten, dus ook mensen die daar eigenlijk de kwaliteiten niet voor hebben. Daarom is het verstandig om altijd in zee te gaan met een makelaar die bij een branchevereniging als de NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars) is aangesloten. Hieronder lees je om welke redenen je daar bij hebt.

makelaar amsterdam

Om deze redenen gaat de voorkeur naar een NVM-makelaar

Als je een makelaar inschakelt die bij de NVM is aangesloten, dan heb je daar om de volgende redenen voordeel bij:

  • NVM-makelaars moeten zich houden aan een erecode. Dit houdt kortweg in dat de makelaar alle regels van het NVM moet opvolgen en respecteren.
  • Alle makelaars die bij de NVM zijn aangesloten zijn goed geschoold. Ze zijn bovendien verplicht hun kennis jaarlijks op peil te houden via bijvoorbeeld cursussen.
  • Je kunt alleen je te koop staande woning op huizenwebsite Funda laten verschijnen als je in zee gaat met een makelaar die aan een branchevereniging als de NVM is verbonden.
  • Als je een makelaar kiest die aan de NVM is verbonden, dan kun je ook meedoen met de nationale open huizen dagen.
  • De NVM heeft een toegankelijke geschillencommissie waar je naartoe kunt stappen als je tijdens je samenwerking met een NVM-makelaar in een zakelijk geschil of zelfs conflict terechtkomt.

Geef een reactie