Huishoudens investeren massaal in een nieuw interieur dit jaar

In de afgelopen anderhalf jaar bleven veel mensen thuis. We kozen voor een zomervakantie in de tuin en stelden de wintersportvakantie met een jaar uit. Hoewel men uitkeek naar een vakantie buiten de deur, leverde het ook voordelen op. Het vakantiegeld en de bonus aan het eind van het jaar die hiermee bespaard werden, gebruikte de Nederlandse consument massaal om te investeren in een nieuw interieur. We kochten nieuwe zwarte meubels voor de woonkamer, we schaften een nieuwe set tuinmeubelen aan, enzovoorts. Ook het renoveren van de keuken en badkamer was populair in de afgelopen anderhalf jaar. In dit artikel zoomen we in op de trends op het gebied van interieur. Welk type meubels doen het momenteel goed? 

Nieuw interieur naar de laatste trends

Het investeren in nieuwe meubels maakt het mogelijk om het interieur thuis weer aan te laten sluiten op de laatste trends. Tegenwoordig kiest men voor strakke meubels, gecombineerd met fraaie accessoires en bijvoorbeeld grote kamerplanten. Onder meer de combinatie van zwarte kasten met zwarte tafels en bijvoorbeeld een Yucca boom in de woonkamer doet het goed! Ook kiezen veel mensen voor een industrieel tintje in de verschillende ruimtes thuis. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte industriële klok met twee of drie tandwielen. Het geeft de kamer een hele stoere uitstraling! Daarbij heeft een klok aan de wand ook een praktisch doel. Zeker als we straks weer massaal naar kantoor mogen en moeten voorkomen dat we te laat van huis vertrekken. 

Zwarte houten meubels passen overal bij

Het fraaie aan zwarte houten meubels is dat deze goed te combineren zijn met zowel een modern interieur, als een klassieke stijl. Dit betekent dat niet het volledige interieur vervangen hoeft te worden, om de uitstraling van een ruimte te kunnen veranderen. Het combineren van verschillende stijlen leidt er vaak toe dat een ruimte rommelig gaat ogen. De keuze voor zwarte meubels voorkomt dit. Daar komt bij dat houten meubels eenvoudig te bewerken zijn. Je kunt de houten meubels licht opschuren, om deze vervolgens een nieuwe kleur te geven. Ideaal, wanneer je na een aantal jaar iets anders wilt. Belangrijk is hierbij wel, dat de meubels van een hoge kwaliteit zijn. Het dunne hout wat bij sommige woonwinkels gebruikt wordt is nauwelijks op te schuren, daar het materiaal snel beschadigd zal raken.

Combinatie van een houten tafel met zwarte stoelen 

Naast de mogelijkheid om een zwarte tafel te combineren met bijvoorbeeld lederen stoelen, kun je de combinatie ook omdraaien. Gebruik in de eetkamer een blanke houten tafel, gecombineerd met stijlvolle zwarte eetkamerstoelen. Bij deze zwarte stoelen heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen eetkamerstoelen met een zwarte leren bekleding, kies voor een stoffen bekleding of ga voor losse houten stoelen in het zwart. De leren bekleding heeft de meest luxe uitstraling van deze opties. Nadeel kan zijn, dat het leer beschadigd raakt als kinderen hun nagels in het materiaal zetten. Ook een stoffen bekleding is minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Vlekken zijn doorgaans lastig uit een dergelijk materiaal te verwijderen. Houten stoelen houd je eenvoudig schoon en kun je, net als de andere houten meubels, schuren als deze lichte beschadigingen vertonen. Lak de houten stoelen vervolgens opnieuw af met zwarte verf. 

Gebruik van spiegels in combinatie met zwarte meubels 

Een van de gevaren van de keuze voor zwarte meubels is het feit, dat dit ruimtes erg donker kan maken. Een donkere ruimte oogt kleiner. Overigens hoeft een donkere ruimte niet per definitie een slechte keuze te zijn! Het maakt de ruimte namelijk ook knusser. Een hele grote woonkamer is lastig gezellig te maken. Door voor donkere meubels te kiezen, slaag je hier al snel in. Bij het gebruik van zwarte meubels in een kleine ruimte, kun je spiegels aan de wand hangen of bijvoorbeeld op de grond zetten. Kleine spiegels zullen niet direct opvallen. Je wilt voorkomen dat de woonkamer als een slaapkamer of bijvoorbeeld walk-in closet lijkt door de spiegels. Met een spiegel aan de wand kun je door de kamer heen kijken. Dit laat de kamer groter ogen, dan deze in werkelijkheid is. Het compenseert de donkere kleur van zwarte meubels. 

Meer kleur met grote kamerplanten in de ruimte 

Eerder las je al, dat de zwarte meubels goed te combineren zijn met grote kamerplanten. De kamerplanten hebben vaak een diepe groene kleur. Het voorkomt dat een ruimte te somber wordt. Daarbij zorgen de kamerplanten voor meer zuurstof in de lucht, waardoor je jezelf makkelijker kunt concentreren in de ruimte. Perfect voor de werk- of woonkamer! Een ander belangrijk voordeel van grote kamerplanten is dat ze de ruimte knusser laten ogen. Ze vullen de kille hoekjes van de kamer op. Er zijn verschillende plantensoorten die je in ieder huis kunt gebruiken. Daarbij zijn deze plantensoorten geschikt voor mensen met, maar zeker ook zonder groene vingers; ze zullen niet snel dood gaan! 

Combineer de zwarte houten meubels met een kleed 

Niet alleen spiegels aan de wand of grote kamerplanten in de hoek van een ruimte helpen je te voorkomen dat een kamer somber wordt bij het gebruik van zwarte houten meubels. Je kunt er ook voor kiezen om een kleed te gebruiken. Een vloerkleed neemt direct een groot oppervlak in, wat de ruimte meer kleur geeft. Daarbij is het ontzettend lekker om de dag te beginnen met je blote voeten op een zacht kleed. Veel mensen leggen een klein tapijt naast hun bed om deze reden. Een goed begin maakt dat je meer uit je dag zal halen! 

Online bestellen van meubels populairder geworden 

Heb je een beeld van de mogelijkheden om meer uit je interieur te halen, wanneer je het opgespaarde vakantiegeld hier aan wilt besteden? Tegenwoordig hoef je voor de aankoop van nieuwe meubels niet meer naar een woonwinkel. Het is heel gebruikelijk om meubels online te bestellen. Voordeel hiervan is niet alleen dat je niet meer naar een fysieke vestiging hoeft te reizen. Ook heb je online meer keuze aan meubels. Webwinkels hebben hun omzet in de afgelopen periode flink zien groeien, als gevolg van deze trend. 

Geef een reactie