Inbraak voorkomen? Enkele handige tips

Of het nou je huis/appartement is of je winkel, waar je de eigenaar bent, het gevaar voor inbraken is er altijd. En een inbraak kun je veel geld kosten. In deze blog bespreken wij dus enkele handige tips, hoe je je beter voor zulke inbraken kunt beschermen.

Verlichting

Licht is belangrijk voor de bescherming van een pand. Een inbreker wil niet gezien worden en een licht kan dan al genoeg zijn om iemand af te schrikken. Als je niet de hele nacht je licht wilt aan laten kun je ook kiezen voor een schakelklok. Zo kies je zelf ervoor wanneer het licht aan gaat.

Laat niets liggen

Heb je ladders of ander gereedschap rond je huis liggen? Zet deze liever weg. Dit is een uitnodiging voor elke inbreker. Heb je nergens plaats? Maak je ladder dan vast met iets. Zo wordt het tenminste moeilijker voor de dief.

Vakantie

Als je op vakantie gaat, is het gevaar groot dat een inbraak gebeurt. Zo kunnen ze zien dat er geen auto voor de deur staat of dat je huis er niet bewoond uitziet. Hier is het handig om een goed band te hebben met je buren. Vraag hun of ze de gordijnen af en toe open kunnen zetten. Ook de post moeten ze af en toe weghalen. Op deze manier weet een inbreker niet of er iemand thuis is.

Extra of nieuw slot

Weet je zeker dat je slot nog goed werkt? Als het al ouder is, kan het zijn dat het een gemakkelijke taak is voor een inbreker. Zo is de kerntrekmethode nog steeds een populaire methode onder inbrekers. Laat het nakijken door een specialist zoals slotenmaker holland. Zij kunnen, indien nodig, je slot vervangen met een moderne waar er een kerntrekbeveiliging op zit.