Een industrieel interieur creëren

Het is helemaal de trend: een industrieel interieur. Iedereen is weg van deze woonstijl en dat vinden wij ook zo gek nog niet. Het is namelijk een prachtige woonstijl die in iedere woning of omgeving past. Daarbij is de woonstijl perfect te combineren met andere woonstijlen, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over een match. Hoe je precies een industrieel interieur creëert leggen wij uit!

Stoer en robuust

De industriële woonstijl is stoer en robuust. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar meubels die dit uitstralen. Je kunt volledig je eigen creativiteit hierin kwijt. Ga je bijvoorbeeld voor een staallook deur op maat van STIPT Deuren in combinatie met een grove houten eettafel met metalen krukjes? Of ga je voor een industriële lamp met daarin een prachtig glazen salontafel? Je kunt veel kanten op, houdt namelijk ook in je achterhoofd dat je deze woonstijl helemaal eigen kan maken. 

Kleurgebruik

Waar we eerder al zeiden dat de industriële stijl stoer en robuust is, is het ook goed om hier in het kleurgebruik rekening mee te houden. Kies voor donkere kleuren met lichte elementen. Een voorbeeld van een prachtige kleurencombinatie is grijs, zwart en bruin in combinatie met beige en pastel groen. 

Vintage

Bij industrieel moet je natuurlijk denken aan de industriële fabrieksinrichting. Hierin zitten vaak elementen die al lange tijd mee gaan en ergens versleten zijn. Vintage is daarom perfect om te gebruiken als je een industrieel interieur wil creëren. Je kunt denken aan een vintage vloerkleed, of lampen waar beschadigingen op zitten.

Geef een reactie