Infrarood verwarming kopen?

Denkt u aan infrarood verwarming kopen? Hier vindt u informatie over hoe stralingswarmte en een stralingspaneel werkt. Infrarood verwarming geeft een straling af die geabsorbeerd wordt door uw objecten die in de ruimte staan en wordt omgezet in warmte. De warmte wordt opgenomen door muren, vloeren en objecten. Hierdoor wordt een gelijkmatige warmte uitgestraald die aangenaam aanvoelt en lang blijft hangen in de ruimte. Zo is er een constante temperatuur, in tegenstelling tot elektrische luchtverwarming. Wanneer u infrarood verwarming wil kopen is dit een energiezuinige keuze in vergelijking met traditionele vormen van verwarming waarbij alleen de lucht verwarmd word. Daarnaast wordt er geen luchtstroom ontwikkeld, waardoor stof zich niet verplaats en het binnenklimaat gezonder zal worden. 

Welke soorten stralingsverwarming zijn er?

Er zijn verschillende soorten stralingsverwarming. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, zoals glas, spiegel of gemakt van metaal. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten verwarming die ieder hun eigen intensiteit en verspreiding van warmte hebben.

Lange golf verwarming: Deze soort stralingsverwarming werkt op lage temperatuur en zend lange golven uit. Ze stralen geen licht uit en zijn ideaal voor warmteverspreiding binnenshuis en voelen erg comfortabel aan.

Medium golf verwarming: Verwarmingselementen met een medium golf infrarood verwarming stralen een donkerrood licht uit via keramische emitters. Deze soort verwarming is vooral geschikt voor grotere ruimtes en wordt vaak gebruikt in kantoorgebouwen of winkels.

Korte golf verwarming: Deze stralingsverwarming geeft intense warmte af. Deze zijn dus ideaal voor buitenverwarming, bijvoorbeeld in terrasverwarmers. Door de intense warmte moeten deze wel op veilige afstand geplaatst worden zodat ze niet voor brandgevaar of brandwonden kunnen zorgen.

Voordelen van infraroodverwarming

Het grootste voordeel van infraroodverwarming is de besparing op energie. Het wordt steeds belangrijker om energiezuinig te leven en de impact op het milieu te verkleinen. Infraroodverwarming is een goede manier om energiezuiniger te leven. U bespaart ongeveer 7% ten opzichte van traditionele verwarming per graad die de ruimte verwarmd. Omdat de warmte opgenomen wordt door muren, voeren en objecten, wordt de warmte langer vastgehouden in vergelijking met elektrische verwarming waarbij alleen de lucht verwarmd wordt. Hier wordt ook weer energie op bespaard. Ook zijn de stralingspanelen gemakkelijk te installeren en hebben verder geen onderhoud nodig. Ook als aanvulling of vervanging van traditionele verwarming is stralingsverwarming een goede keuze. Het kan makkelijk aangesloten worden op het bestaande stroomnet.

Infraroodverwarming kunnen op jaarbasis honderden euro’s aan energiekosten schelen voor een gemiddelde woning. Op het gebied van energiegebruik, maar ook aanschafprijs is stralingsverwarming een voordelige manier van verwarming.

Geef een reactie