Inspirerende ideeën voor in de tuin

De elementen binnen uw gekozen tuinstijl zijn nuttig voor het versterken van de algemene blik op uw tuin. Hier zijn enkele ideeën om u te helpen als u uw tuin wilt inrichten om wilt omtoveren in een luxe tuinkamer.

Plantenbakken

Plantenbakken zijn uitstekend geschikt voor het toevoegen van een vleugje seizoensgebonden kleur voor rondom uw huis. Het is gemakkelijk om de veranderingen toe te passen, waardoor de tuin er fris uitziet, ongeacht de tijd van het jaar. Gebruik ze voor struiken, bollen of andere planten. Veel potten zijn ook perfect voor fruit en groenten – een geweldig onderhoudsarm alternatief voor beginners die hun eigen eten willen telen.

Meubels

Met de toevoeging van meubilair kan uw tuin een buitenruimte worden, die, als het weer het toelaat, meer welkome ruimte biedt. Het kiezen van de juiste stijl is belangrijk – het meubilair dat u hebt gekozen heeft kan de tuinstijl verbeteren en met de omringende scène mengen, of een brandpunt worden. Er is een verbijsterende keuze beschikbaar voor de meeste tuinen.

Zonweringen

Het kan ook handig zijn om schaduw te creëren in uw tuin als de zon de hele dag op de tuin staat. U kunt op verschillende manieren deze schaduw bereiken maar een populaire manier om dit te doen in een luxe tuinkamer is door het gebruik van zonweringen. Zonweringen zoals uitvalschermen of knikschermen die makkelijk in gebruik zijn.

Muren en grenzen

Steen, baksteen, glas, ijzer, beton… uw keuze van materialen voor muren is bijna eindeloos, afhankelijk van de voorkeur en het budget. Net als heggen, muren moeten niet alleen worden gebruikt als eigendom grenzen. Gebruik ze om gebieden af te bakenen en als een stijlvolle achtergrond voor planten. U kunt zelfs planten ‘binnen’ de muur laten groeien- verticale groene muren worden steeds populairder onder ontwerpers.

Bron: van van EE