Is het al lente? – Deurgordijn

Wanneer je naar buiten kijkt lijkt de lente nog ver weg. Maar dat betekent niet dat we er ons niet alvast op kunnen voorbereiden. Wanneer een warmere periode weer aanbreekt dan gaat dat gepaard met minder prettige zaken. Zoals al die lastige insecten zoals vliegen en wespen in huis. Een goede oplossing voor dit probleem is een deurgordijn. Met zo’n gordijn houd je de insecten buiten en hoef je niet constant de deur te sluiten. De standaard afmeting van een deurgordijn is 90cm x 200cm.

Ze worden niet alleen gebruikt voor in huizen, maar ook in caravans en campers. Omdat elk interieur verschilt van elkaar zijn er ook veel soorten vliegengordijnen op de markt. Hierbij kun je denken aan een kunststof gordijn, of een gordijn met kralen. Maar ook gordijnen met bamboe of lamellen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een deurgordijn?

Omdat deurgordijnen zijn niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Besluit daarom van te voren welk soort deurgordijn past bij jouw interieur. Meet vervolgens af welk formaat je precies nodig hebt. En controleer voordat je het gordijn ophangt of het ophang systeem werkt. Er zijn dus veel variaties op de markt, en misschien vind je niet iedere stofsoort even mooi. Je kunt gerust langs een winkel gaan om een goed oordeel te kunnen veilen. Online kun je dat vaak wat moeilijker bepalen.

Draadgordijn

Dit is geen nieuwe trend, maar je ziet draadgordijnen steeds vaker in interieurs naar voren komen. Niet alleen om in te zetten tegen ongewenste insecten, maar ook als afscheiding in een ruimte. In winkels wordt er volop gebruik van gemaakt in de etalages. 

Bron: www.vliegengordijnenexpert.nl