HOVENIER BUSSUM

Is jouw tuin summer ready?

De zomer komt er weer aan! Als de trend zich van de laatste jaren doorzet houdt dit in dat we veel warme dagen tegemoet kunnen zien. En wat is er dan fijner als lekker in de tuin genieten van het zonnetje. Maar dan moet je tuin wel piccobello in orde zijn. Dit gaat echter niet vanzelfsprekend. Een mooie tuin vergt het nodige onderhoud, want als de natuur zijn eigen gang gaat wordt het al snel een onoverzichtelijk geheel. Is het werken aan en in de tuin niets voor jou? Woon jij in de ‘t gooi? Schakel dan Rodenburg Tuinen in; de Hovenier nabij Bussum is specialist in tuinonderhoud, tuinaanleg en tuinontwerp. Wil jij toch zelf je tuin onderhouden? Dan zijn onderstaande tips een must-read!

Het gazon

Meestal is het onderhouden van het gazon de meest tijdrovende klus in de tuin. Dit aangezien het gazon ongeveer 1 keer per week moet worden gemaaid. Het gazon onderhouden doe je niet alleen in de lente en de zomer. Veel mensen vergeten juist dat het in de herfstmaanden van essentieel belang is om de tuin te onderhouden. In de herfst vallen bladeren op het gazon, waardoor het gras kan verstikken. Zorg er dus altijd voor dat je de bladeren van het gazon verwijderd. Dit kan gemakkelijk door een bijvoorbeeld gebruik te maken van een bladblazer. Het is belangrijk om het gazon luchtig te houden. Daarnaast is het belangrijk om het gazon 3 keer per jaar te bemesten.

Vaste planten

Een belangrijk onderdeel van de tuin zijn de planten. Deze zorgen gezelligheid en levendigheid in de tuin. Vaste planten dienen verzorgd te worden door middel van voeding en water. Waarom je het beste kan kiezen voor vaste planten? De meeste vaste planten keren jaarlijks terug, doordat ze de winterperiode kunnen overleven. Dit zorgt ervoor dat je niet ieder jaar de hele tuin opnieuw hoeft te beplanten.

Gereedschap

Zoals bij zoveel dingen geldt de regel; goed gereedschap is het halve werk. Je kunt bij de moderne bouwmarkt voor niet al te hoge prijzen al goed gereedschap kopen. Wat er echt niet mag missen? Bladhark, Spade of schop, Snoeischaar, Handschoenen, Plantenschep, Gieter en Tuinslang. Toch meer informatie over het onderhouden van jouw tuin? Bekijk dan de website van Rodenburg Tuinen.

Geef een reactie