Japans interieur design

Japans design belichaamt iets betoverend en uitgebeend. Door de geschiedenis heen lijkt het Japanse design uitgebreid, verfijnd, sereen en gereduceerd tot de kern van functionaliteit en esthetiek. Met deze ontwerp-DNA en-waarden is Karimoku casestudy een hedendaags lifestyle merk gevestigd in Japan en geboren uit bewondering en liefde voor sereniteit, natuurlijke materialen en een tijdloze aantrekkingskracht. De casestudies worden in individuele gevallen tot leven gebracht door vooraanstaande architecten. De eerste collectie is ontworpen door Keiji Ashizawa design en het beroemde team van norm architecten uit Kopenhagen.

Als de toonaangevende fabrikant van houten meubelen van Japan, heeft Karimoku een sterke focus op kwaliteit. Hun kennis en oprechte liefde voor hout worden weerspiegeld in hun compromisloze productiemethodes en opmerkelijke aandacht voor detail. Kijkend naar hun meubelstukken, voel je je bijna alsof je ze aanraakt met je ogen. Deze metamorfose van zintuigen bracht ons door beelden in ongelooflijke. Als je naar een lounge stoel kijkt, heb je het gevoel dat je handen over de armleuning glijden, het gladde hout en het leer met je vingertoppen te voelen is.

Reizen naar Japan hoort op iedereens verlanglijstje voor zoals ooit. En Japans design is zeker een van de cruciale factoren waardoor een interieur fan dit intrigerende land zou moeten bezoeken.

Het japanse design is functioneel, maar strakker dan het landelijke interieur dat we in Nederland zo goed kennen. Landelijke eetkamerstoelen passen echter in beide designs thuis door de functionaliteit en de vorm en het materiaal dat vaak gebruikt wordt voor zulke stoelen. Mocht je dus het japanse design in huis willen halen dan kan dat makkelijk met items van andere stijlen (Bron: https://www.profijtmeubel.nl/). 

Of mocht je niet kunnen wachten, dan kan je altijd een trip boeken naar Japan, zoals eerder vermeld in dit artikel! Het is namelijk een waar avontuur om in Japan te zijn.