makelaar nijmegen

Je eerste huis kopen. Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een huis, en helemaal bij je eerste huis, komt nogal wat kijken. Wat voor soort woning zoek je en in welke stad/buurt? Het is handig om je goed te informeren over de mogelijkheden, verplichtingen en je rechten. Zaken over hypotheek en de lening die je kunt krijgen zijn bijvoorbeeld enorm belangrijk voor de keuze. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en om het daarom zo overzichtelijk en eenvoudig mogelijk te maken kun je een of hypotheekadviseur in de hand nemen. Dit bespaart je enorm tijd en moeite. Hij/zij kan je adviseren en helpen aan je droomhuis. Op zoek naar een makelaar in Nijmegen? Schakel Soeteman Makelaars in!

Soorten woningen

Er zijn erg veel verschillende woningen op de markt. Denk aan eengezinswoningen, appartementen, vrijstaande woningen en zelfs villa’s. Het is daarom goed om voor jezelf te bedenken wat voor soort woning je zoekt. Je budget en je voorkeur spelen natuurlijk een belangrijke rol. Daarnaast is het ook goed om te bedenken in welke stad en buurt je een woning zoekt. Wil je in de randstad vestigen of toch liever op het platteland? In welke buurt je gaat wonen heeft ook te maken met je voorkeur en budget. Mogelijk zijn huizen in de stad of buurt van je voorkeur buiten je budget of is de buurt niet kindvriendelijk, terwijl je daar wel op zoekt naar bent voor je kinderen.

Hypotheek

Een hypothecaire lening (oftewel hypotheek) is een lening waarmee je je huis kunt kopen, welke je vervolgens periodiek aflost. Dit is de manier waarop het overgrote deel van de mensen hun huis kopen, aangezien je vaak zo’n groot geldbedrag niet bezit. De hoogte van de hypotheek die aan je verstrekt wordt is voornamelijk gebaseerd op basis van je inkomen. Op die manier kan de bank vaststellen hoeveel je kunt aflossen en in hoeveel tijd.

Makelaar

Wanneer je dit allemaal hebt bedacht en gedaan wil je natuurlijk ook de stap zetten om daadwerkelijk een huis te kopen. Een makelaar helpt je hierbij. Een makelaar is een bemiddelaar bij de verkoop, aankoop of verhuur tussen de koper en verkopende partij. Een makelaar biedt woningen aan, komt met voorstellen en helpt je met onderhandelen bij de koop van je huis. Een goede makelaar is daarom erg handig!