Je gaat verhuizen, wat nu?

Yes, je hebt een nieuw huisje gevonden! Nu is het zaak dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Er komt natuurlijk een hoop kijken bij een verhuizing. Maar hoe pak je dit eigenlijk het beste aan? Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de verhuizing wat soepeler kan verlopen. Hieronder vind je een aantal tips.

Regel administratieve kwesties

Administratieve zaken regelen is misschien niet het meest leuke om te doen, maar is zeker wel belangrijk. Geef adreswijzigingen op tijd door bij de betreffende instanties, zodat je je post in je nieuwe huisje ontvangt en niet steeds terug naar je oude huis hoeft. Bepaal ook van tevoren waar je je energie, internet en tv en andere diensten af wilt sluiten. Op deze site kun je eenvoudig vergelijken, zodat je op de beste prijs uitkomt. 

Zorg voor voldoende verhuisdozen

Maak een inschatting van hoeveel verhuisdozen je ongeveer nodig hebt. Zorg ervoor dat je deze tijdig in huis hebt. Bestel ze bijvoorbeeld online, of leen ze van een kennis of vriend. Als iemand recent verhuisd is, bestaat de kans dat hij of zij nog in het bezit is van verhuisdozen. Zo hoef je zelf geen nieuwe te kopen! Soms mag je in supermarkten gratis dozen meenemen, als je dat vraagt.

Opruimen

Dit is je kans om alles eens grondig op te ruimen. Gooi spullen weg die je nooit gebruikt of die je niet nodig hebt, zodat je alleen spullen meenement naar het nieuwe huis waar je daadwerkelijk blij van wordt. 

Maak een lijstje

Voordat je begint met verhuizen is het handig om een checklist te maken, met alle dingen die je nog moet regelen. Zo heb je een handig overzicht en weet je bovendien wat je allemaal nog te wachten staat. Wedden dat het voldoening geeft om steeds meer zaken af te kunnen vinken van het lijstje? 

Geef een reactie