afbeelding van vrouw met een kop thee die door ruiten van dubbel glas naar buiten kijkt.

Je ramen voorzien van dubbel glas

Iedereen weet dat dubbel glas een betere isolerende werking heeft dan enkelglas. Dat wisten mijn man en ik ook, maar we hadden lange tijd niet het budget om onze ruiten te vervangen. Afgelopen jaar hadden we gelukkig een financiƫle meevaller en besloten we onze ramen te voorzien van dubbel glas. Mijn man zocht een glaszetter en besprak met hem welk soort glas we het beste konden nemen. Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Dat wisten we van tevoren niet, maar dankzij het advies van onze glaszetter konden we eenvoudig een keuze maken. Investeren in dubbel glas kost natuurlijk geld, dus we wilden het direct goed doen. Bovendien besparen we ook geld met ons nieuwe glas, en wilden we uitrekenen hoe lang het zou duren voor we onze investering zouden hebben terugverdiend. Met behulp van onze glaszetter lukte het ons een goede berekening te maken. Toen we besloten hadden welk soort glas het moest worden, heeft onze glaszetter in enkele dagen ons hele huis voorzien van dubbelglas. We waren ontzettend blij met het resultaat en profiteren nu vooral in de winter van ons dubbel glas. We merken echt een verschil in huis. Ook onze energierekening valt nu lager uit. We besparen per jaar nu enkele tientjes, en dat is altijd mooi meegenomen.

Kiezen voor HR glas of HR++ glas?

Onze glaszetter legde ons uit dat er HR glas en HR++ glas bestaat. HR glas is voorzien van een isolerende coating, en HR++ glas bevat ook nog eens een speciaal isolerend gas. We hebben uiteindelijk gekozen voor HR glas aan de zonkant van ons huis en HR++ glas aan de noordzijde van onze woning. Hier hebben we immers weinig zon en dus nog minder warmte, vooral in de winter. Zo konden we de kosten in de hand houden en toch slimme keuzes maken. Als je zelf overweegt dubbelglas te nemen raden wij je aan je in te lezen. Als je weet wat HR glas en HR++ glas is, kun je veel eenvoudiger besluiten welk soort glas je wilt hebben. Een glaszetter kan je daarbij voorzien van advies. Wij waren blij dat we op die manier advies konden inwinnen.

Glaszetter inhuren

Je kunt niet alleen een glaszetter inhuren voor het vervangen van je enkelglas. Ook een kapotte ruit kan vervangen worden door een professionele glaszetter. Wij doen veel zelf in ons huis, maar het zetten van glas besteden we altijd uit aan een goede glaszetter. Enkele jaren geleden heeft een vriend van ons geprobeerd zijn eigen glas te vervangen. Dat eindigde in een klein drama. Het lukte hem niet zijn ruiten te vervangen en hij brak enkele ruiten voor hij besloot een professional in te huren. Wij besloten meteen een glaszetter in te schakelen en daar hebben we geen moment spijt van gehad.